GÜRiŞ, Tahta HES'i Bünyesine Kattı!
Haber
06 Şubat 2015 - Cuma 13:10 Bu haber 3052 kez okundu
 
GÜRiŞ, Tahta HES'i Bünyesine Kattı!
- Haberi
GÜRiŞ, Tahta HES'i Bünyesine Kattı!

Enerjimagazin- Yenilenebilir enerji sektörünün önde gelen kuruluşlarından GÜRiŞ Holding, yeşil enerji santrallerine bir yenisini daha ekledi. Kahramanmaraş’ta bulunan Tahta Hidroelektrik Santrali’ni de bünyesine katan GÜRiŞ Holding, RES, HES ve JES olmak üzere toplam sekiz santralden elde ettiği çevreye saygılı enerji üretimini 1.400.000.000kWh/yıl ulaştırdı. GÜRiŞ inşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Müşfik H. Yamantürk, “Küresel ısınmanın sadece Türkiye için değil, tüm dünya için tehdit oluşturduğu bir ortamda alternatif kaynaklardan enerji üreterek, ülkemizin enerjide dışa bağımlılığının azaltılmasına katkı sağlıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.
Türkiye’nin önde gelen yenilenebilir enerji üreticisi GÜRiŞ Holding, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ın Kadirli ilçesinde bulunan Tahta Çay üzerinde yer alan Tahta Hidroelektrik Santrali (HES)’ni bünyesine kattı. 12.3 MW kurulu güce sahip olan Tahta HES’in yıllık ortalama üretim kapasitesi 53.400.000kWh.
Geçtiğimiz yıllarda Ankara/Kalecik ve Mersin/MUT’ta da peş peşe iki HES’i bünyesine katan GÜRiŞ Holding, üç adet rüzgar enerji santrali (RES), üç adet hidroelektrik santrali (HES) ve iki adet jeotermal enerji santraliyle (JES) yıllık enerji üretimini 1.400.000.000kWh/yıl ulaştırdı.
Halen RES, HES ve JES olmak üzere toplam sekiz yenilenebilir enerji santraline sahip olan GÜRiŞ Holding, 2015 yılı sonuna kadar faaliyete geçecek yeni santralleriyle birlikte, yıllık elektrik üretimini 2.500.000.000kWh/yıl yükseltecek.
GÜRiŞ inşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Müşfik H. Yamantürk, “Küresel ısınmanın sadece Türkiye için değil, tüm dünya için tehdit oluşturduğu bir ortamda alternatif kaynaklardan enerji üreterek, enerjide dışa bağımlı ülkemizde bu bağımlılığın azalmasına katkı sağlıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ekolojik dengenin korunarak, gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir dünya bırakılmasının yanı sıra ülke ekonomisine de olumlu katkıda bulunmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.
Müşfik H. Yamantürk, GÜRiŞ Holding olarak, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de yenilenebilir enerji yatırımlarında söz sahibi olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: Editör:
Etiketler: GÜRiŞ,, Tahta, HES'i, Bünyesine, Kattı!,
Yorumlar
Haber Yazılımı