Gökdere Köylüleri Maden Projesine Karşı Harekete Geçti
Haber
02 Eylül 2023 - Cumartesi 23:54 Bu haber 8910 kez okundu
 
Gökdere Köylüleri Maden Projesine Karşı Harekete Geçti
MADEN Haberi
Gökdere Köylüleri Maden Projesine Karşı Harekete Geçti

Gümüşhane Gökdere Köyü, doğal güzellikleri ve çevresel dengeyi koruma amacıyla harekete geçti. Köy sakinleri, "#gokdereyedokunma, köyümüzde maden istemiyoruz!" şeklindeki pankartlarla maden projesine karşı çıktılar.

Köyün tüm bireyleri, çevrelerini koruma ve gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmak amacıyla kendi aralarında topladıkları paralarla avukat tutarak hukuki süreci de başlattı.

Maden projesinin proje tanıtım dosyasında tespit edilen usulsüzlüklerin kendilerini endişelendirdiğini ifade eden Gökdere Köyü sakinleri, seslerini daha geniş kitlelere duyurmak amacıyla https://chng.it/F6yQbcVwXq üzerinden de imza kampanyası başlattı. Büyük ilgi gören kampanyada şu ana kadar 2 bin'den fazla imza toplandığı ifade ediliyor.

Konuya ilişkin konuşan Gökdere Köyü sakinleri, "Şu ana kadar kamu kurumlarına ilettiğimiz dilekçelere yeterli ve tatmin edici bir yanıt alınamamış durumdayız. Yetkililerin olaya gereken ciddiyeti göstermediğini düşünüyoruz. Maden projesine karşı verdiğimiz mücadele, attığımız hukuki adımlar ve çevrimiçi kampanyalarla daha da güçleniyor. Doğal çevremizi ve yaşam kalitemizi koruma konusunda kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiz." dediler.

Kaynak: Editör: Şenol Ciğerli
Etiketler: gökdere köyü, maden,
Yorumlar
Haber Yazılımı