Eti Bakır 2 GES'in TEDAŞ ve TEİAŞ Kabulü Gerçekleşti
Haber
14 Şubat 2025 - Cuma 23:11
 
Eti Bakır 2 GES'in TEDAŞ ve TEİAŞ Kabulü Gerçekleşti
YENİLENEBİLİR Haberi
Eti Bakır 2 GES'in TEDAŞ ve TEİAŞ Kabulü Gerçekleşti

Cengiz Enerji'nin Eti Bakır’ın Samsun İzabe ve Elektroliz Tesisi için Mardin Mazıdağı'nda kurulan 52 MW kurulu güce sahip Eti Bakır-2 Güneş Enerji Santralinin (GES) TEDAŞ ve TEİAŞ kabulü gerçekleşti.

Şirketten yapılan açıklamada aşağıdaki ifadelere yer verildi: "Sanayideki üretimi yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılama hedefimiz doğrultusunda kardeş şirketimiz Eti Bakır’ın Samsun İzabe ve Elektroliz Tesisi için hayata geçirdiğimiz Eti Bakır-2 Güneş Enerji Santrali (GES) TEDAŞ-TEİAŞ’tan kabul aldı.

Türkiye'nin tek cevherden katot bakır üretebilen izabe tesisi olan Samsun İzabe ve Elektroliz Tesisinin üretiminde kullandığı elektriği karşılamak için Mardin, Mazıdağı'nda kurulan GES, 52 MW kurulu güce sahip. Sürdürülebilir üretim vizyonumuzla 711 milyon TL’lik yatırımla kurulan santralle artık Samsun'daki üretimde ihtiyaç duyulan elektriğin yüzde 40'ını yenilenebilir kaynaklardan sağlıyoruz.
"

 

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör:
Etiketler: cengiz enerji, elektrik, eti bakır, ges
Yorumlar
Haber Yazılımı