E.ON Avrupa Genelinde Binlerce Yeni Ultra Hızlı Şarj Noktasına Yatırım Yapacak
Haber
05 Ağustos 2022 - Cuma 10:29 Bu haber 10089 kez okundu
 
E.ON Avrupa Genelinde Binlerce Yeni Ultra Hızlı Şarj Noktasına Yatırım Yapacak
ENERJİ Haberi
E.ON Avrupa Genelinde Binlerce Yeni Ultra Hızlı Şarj Noktasına Yatırım Yapacak

E.ON, önümüzdeki yıllarda Avrupa genelinde binlerce yeni ultra hızlı şarj noktasına yatırım yapacak. Şirket, 2024'ün sonuna kadar 2 bin şarj istasyonu inşa etmek için lider şarj istasyonu üreticisi Alpitronic ile anlaştı. Her iki şirket de şarj altyapısının genişletilmesini ve Avrupa genelinde elektrikli araçlara geçişin ilerletilmesini hedefliyor.

E.ON müşteri çözümlerinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Patrick Lammers: “Elektromobilite, enerji geçişini ilerletmede ve CO 2 emisyonlarını azaltmada önemli bir faktör. Gelecekte daha da fazla insanın elektrikli sürüşe geçmesi için şarj mümkün olduğunca hızlı ve rahat olmalıdır. Bu nedenle E.ON olarak altyapının Avrupa çapında kararlı bir şekilde genişletilmesine ve akıllı şarj için yeni ve yenilikçi teknolojilere odaklanıyoruz." dedi.

Alpitronic'in Genel Müdürü ve kurucu ortağı Philipp Senoner ise: "Müşteri odaklı şarj çözümleri sunmak için, değer zincirindeki ortaklarımızla şarj altyapısı için yakın iş birliği çok önemli. Alpitronic'te bu, güvenilir ve geleceğe yönelik şarj istasyonları sağlamamızı ve böylece elektromobilitenin kabulünü artırmamızı sağlıyor.” dedi.

Elektrikli mobilite pazarı hızla büyümeye devam ediyor. 2030 yılına kadar, Almanya'da en az 15 milyon elektrikli aracın tescil edilmesi bekleniyor. Enerji talebinde ortaya çıkan artış, şarj altyapısının genişletilmesini ve verimli kontrolünü gerektirir. alpitronic'in 2.000 yeni hızlı şarj istasyonu, E.ON'un ve ticari müşterilerinin mevcut şarj ağını tamamlayacak. E.ON Drive müşterileri, e-arabalarını Almanya ve diğer Avrupa ülkelerindeki yaklaşık 160 bin halka açık şarj noktasında rahatlıkla şarj edebiliyor. E.ON, 2026 yılına kadar toplamda yaklaşık 5 bin yeni hızlı şarj noktası kurmayı planlıyor.

Hem mevcut lokasyonların genişletilmesi hem de E.ON'un kamu şarjı ve ticari müşterileri için tamamen yeni istasyonların inşası planlanıyor. E.ON şarj istasyonları, bütünsel dekarbonizasyon projelerini uygulamak ve müşterilerin otomobil, kamyonet ve ağır ticari araç filolarını çevre dostu bir şekilde şarj etmelerini sağlamak için kullanıyor.

150 ile 300 kW arası çıkışlara sahip alpitronic'in en yeni nesil hızlı şarj istasyonları kullanılıyor. E-araca bağlı olarak, beş dakikada 100 kilometrelik bir menzili şarj etmek için kullanılabiliyor. 400 kW'a varan çıkışlara sahip yeni Yüksek Güçlü Şarj Cihazı HYC400 ve duvara monte edilebilir ilk 50 kW şarj cihazı olan HYC50 de gelecekte E.ON müşterilerinin kullanımına sunulacak. Bu üretimle, yüzde 97'lik artan verimlilik enerji kayıplarını yaklaşık yarı yarıya azaltacak ve bu da CO 2 emisyonlarındaki azalma üzerinde önemli bir etkiye sahip olacaktır.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Mert Ciğerli
Etiketler: eon, Alpitronic, elektrikli şarj, enerji
Yorumlar
Haber Yazılımı