Enerji Projeleri için Acele Kamulaştırmalar Yapılacak
Haber
07 Ekim 2014 - Salı 13:33 Bu haber 3951 kez okundu
 
Enerji Projeleri için Acele Kamulaştırmalar Yapılacak
- Haberi
Enerji Projeleri için Acele Kamulaştırmalar Yapılacak

Enerjimagazin-Hükümet, 15 il sınırları içinde yapılacak hidroelektrik santraller (HES) ve rüzgar santralleri (RES) için çok sayıda ilçe ve köyde 'acele kamulaştırma' kararları aldı.
Bakanlar Kurulu'nun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararlarına göre, Maliye Bakanlığı Ankara, Bingöl, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman, Van, Erzurum, Artvin, Trabzon, izmir, Edirne, Kırşehir, Tekirdağ, Balıkesir ve Çanakkale illerinde HES ve RES kuruluşları ile bunlara ait elektrik iletim hatlarının kurulması için 'acele kamulaştırmalar' yapılacak.
Bakanlar Kurulu kararlarına göre, Ankara, Bingöl, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman, Van, Erzurum, Trabzon ve Artvin illerinde kurulacak hidroelektrik santralleri ile izmir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne illerinde kurulacak rüzgâr enerjisi santralleri ve Kırşehir ilinde kurulacak doğalgaz kombine çevrim santralinin yapımı amacıyla birçok taşınmazın tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılmalar yapılacak.
Ayrıca, Balıkesir ilinde kurulacak Kavaklı Rüzgâr Enerjisi Santralinin yapımı amacıyla da, bazı taşınmazların tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılmalar yapılacak. Bakanlar Kurulu ayrıca, “154 kV Tek Devre 1272 MCM iletkenli ~36,5 km, 99 AdetDirekli,Söke-Akbük Enerji iletim Hattı” yapım işinde sözleşme bedelinin %39,95’i kadar iş artışına izin verdi. Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararında “Birim fiyat teklif almak suretiyle ihale edilen “154 kV Tek Devre 1272 MCM iletkenli ~36,5 km, 99 Adet Direkli, Söke-Akbük Enerji iletim Hattı” yapım işinde; güzergâhın büyük bölümünde zemin emniyet gerilmesinin düşük ölçülmesi nedeniyle hâlihazırdaki direk temeli uygulamalarının dışına çıkılarak maliyeti daha yüksek bir temel tipi olan özel tip zayıf zemin temel uygulaması zorunluluğu doğduğundan, hattın yapımının sürdürülebilmesini teminen birim fiyat sözleşme bedelinin %39,95’i kadar iş artışına izin verilmiştir” denildi. Acele Kamulaştırma Yapılacak Listeye Ulaşmak için Tıklayınız Bu haberin tüm hakları www.enerjimagazin.com'a aittir.
Aktif Link verilerek veya açık kaynak gösterilerek kullanılabilir.
Kaynak: Editör:
Etiketler: Enerji, Projeleri, için, Acele, Kamulaştırmalar, Yapılacak,
Yorumlar
Haber Yazılımı