Enerji Bakanlığı'nda Önemli Atamalar
Haber
09 Ağustos 2016 - Salı 23:25 Bu haber 3648 kez okundu
 
Enerji Bakanlığı'nda Önemli Atamalar
- Haberi
Enerji Bakanlığı'nda Önemli Atamalar

Enerjimagazin-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine Alpaslan Bayraktar, Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü görevine ise Oğuz CAN getirildi. 2010 yılından bu yana Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapan Sadık Sefa Aytekin’in görevinden ayrılmasının ardından yerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Dış ilişkiler ve AB Genel Müdürü Alpaslan Bayraktar, görevinden alınarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müşavirliği’ne atanan Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Münib Karakılıç’ın yerine ise Oğuz Can vekaleten atandılar.
Bayraktar, Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü, Bağlı ve ilgili Kuruluşlar Dairesi Başkanlığı, Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt A.Ş (TETAŞ) ve Eti Maden işletmeleri Genel Müdürlüğü’nden sorumlu olacak. 1975 yılında Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde dünyaya gelen Alpaslan Bayraktar, lisans eğitimini 1995’te istanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünde tamamladı. New York Üniversitesi’nde Stratejik Pazarlama Yönetimi alanında lisansüstü eğitimi alan Bayraktar, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ekonomi Hukuku alanında da yüksek lisans diplomasına sahip. Bayraktar, 2013 Ağustos’undan bu yana 24 üyeli Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği’nin (ERRA) de başkanlığını yürüttü. 2015’te Uluslararası Enerji Düzenleyicileri Konfederasyonu’nun (ICER) başkanı oldu. Bayraktar, altı yıl sürdürdüğü EPDK Kurul Üyeliğinin ardından Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Dış ilişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü görevine getirilmişti. Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü görevine getirilen Oğuz CAN, istanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliğinden mezun olduktan sonra yine aynı üniversitede Enerji dalında Yüksek Lisansını tamamladı. Marmara Üniversitesi Mühendislik Yönetimi Ana Bilim Dalından doktorası bulunan Oğuz CAN’ın Akıllı Ulaşım sistemleri, Yenilenebilir Enerji, Atık Yönetimi ve iklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik alanlarında seminer, bildiri ve yayınları bulunmaktadır.
Profesyonel iş hayatında sırasıyla; isbak AŞ. ArGe Müdürü, istanbul Enerji AŞ. Etüt ve Proje Müdürü, iSTAÇ AŞ. Sistem Geliştirme Müdürü ve Recydia AŞ. Genel Müdürü görevlerinde bulunmuştur. Sureko ve Recydia AŞ. YK üyeliklerinde bulunan Oguz CAN, çeşitli sektörel STK’larda kurucu üye, YK üyesi ve Genel Sekreteri olarak da yer almıştır.
Oğuz CAN evli ve iki çocuk babasıdır. www.enerjimagazin.com ailesi olarak Sayın Bayraktar ve Sayın Can'a yeni görevlerinde başarılar dileriz. Bu haberin tüm hakları www.enerjimagazin.com'a aittir.
Aktif Link verilerek veya açık kaynak gösterilerek kullanılabilir.
Kaynak: Editör:
Etiketler: Enerji, Bakanlığı'nda, Önemli, Atamalar,
Yorumlar
Haber Yazılımı