Elektrik Dağıtım Sektörü Eğitimleri Zamandan ve Mekandan Bağımsız Yapılabilecek
Haber
16 Mayıs 2023 - Salı 13:02 Bu haber 12393 kez okundu
 
Elektrik Dağıtım Sektörü Eğitimleri Zamandan ve Mekandan Bağımsız Yapılabilecek
ELEKTRİK Haberi
Elektrik Dağıtım Sektörü Eğitimleri Zamandan ve Mekandan Bağımsız Yapılabilecek

Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş (TEDAŞ) Genel Müdürlüğü ile Enerjisa arasında, elektrik dağıtım sektörüne verilen tüm eğitimlerin zamandan ve mekandan bağımsız olarak verilmesini sağlayan TEDAŞ Dijital Atölye Sisteminin Enerjisa Grubu tarafından kullanımına yönelik iş birliği sözleşmesi imzalandı.

TEDAŞ Genel Müdürlüğü Makam Toplantı Salonunda, gerçekleştirilen imza törenine, “TEDAŞ Genel Müdürü Ömer Sami YAPICI, Genel Müdür Yardımcıları Mahmut YAĞIZ ve Zafer TURUT, Hukuk Müşaviri Ayşegül HACIÖMEROĞLU EKİZ,  Daire Başkanları Ahmet ÖZÇELİK ve Mehmet Alparslan KARABOĞA ile Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Oğuzhan ÖZSÜREKÇİ ve beraberindeki Şirket yetkilileri” katıldı.

İmza töreninde konuşan TEDAŞ Genel Müdürü Ömer Sami YAPICI, elektrik dağıtım sektörünün kamu tarafı olarak, özel sektörle çeşitli projeler vasıtasıyla bir araya gelmekten ve iş birliği içerisinde olmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, “6 Şubat’ta yapmayı planladığımız bu töreni ne yazık ki, ülkemizi yasa boğan deprem felaketi dolayısıyla bugün gerçekleştirebiliyoruz. Depremde, Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş 20 çalışanının da hayatını kaybettiğini üzülerek öğrendik.  Bu vesileyle tüm Enerjisa Grubuna bir kez daha başsağlığı diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle öncelikle şunu belirtmek isterim ki, bizler elektrik  dağıtım sektörünün kamu tarafı olarak özel sektörle çeşitli projeler vasıtasıyla bir araya gelmekten, sizlerle iş birliği içerisinde bulunmaktan ve üretilen çözümlere sizlerin ortak olmasından sevinç duymaktayız. Bu duygularımızın yanında, bir kamu kurumu olarak ürettiğimiz çalışmaların  özel sektör tarafından benimsenmiş olması, dağıtım sektöründe  kamunun ve özel sektörün iş birliğine, dayanışmasına ve birlikte hareket edilebilmesine örnek olacağı düşüncesindeyim. Diğer taraftan sizlerin ürünümüze göstermiş olduğunuz bu ilginin bizleri ziyadesiyle ve motive ettiğini de sözlerime eklemek  isterim.” dedi.

Proje, Dağıtım Sektörüne Verilen Teknik Eğitimlerin Etkinliğini ve Verimliğini Artıracak

TEDAŞ Dijital Atölye Sistemi’ne ilişkin bilgiler de veren YAPICI, “Kısaca projemizden bahsedecek olursak; Dijital Atölye Sistemi Projemiz kamu kurumu olarak elektrik dağıtım sektörünün  yapısı  içerisinde yer alan ve TEDAŞ olarak bizim en çok önemsediğimiz konulardan biri olan eğitim faaliyetlerinin  verimlilik esasına dayalı yürütülmesi çerçevesinde tasarlanmış ve hayata geçirilmiş bir projedir. Projemiz; elektrik dağıtım sektörüne verilen teknik eğitimlerin etkinliğinin ve veriminin arttırılması amacıyla  Elektrik Dağıtım Şebekesinin tamamının modellenmesine, Etkileşimli Bilgi Sistemi, Dijital Deney Sistemi, Problem Simülasyonu Sistemi, Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik teknolojileri kullanılarak 400’den fazla modelin gerçek boyut ve özellikleri  referans alınarak  dijital ortama aktarılmasına ve bu uygulamalar aracılığıyla eğitimlerin zaman ve mekândan bağımsız olarak tüm alt yapıyı barındıracak şekilde bir atölye ortamı oluşturulmasına  dayanmaktadır.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının son bölümünde Enerjisa Grubu’na projeye göstermiş oldukları ilgi dolayısıyla teşekkür eden YAPICI, “Değerli misafirler, sözlerimi burada noktalarken; öz kaynaklarımızla üretmiş olduğumuz bu çalışmanın sizler tarafından benimsenmesinden ve projemize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı sizlere tekrar teşekkür ediyor, projede emeği geçen herkesi kutluyor, benzer başka projelerde bir araya gelme umuduyla ve iş birliğimizin hayırlı olmasını dileğiyle, sizleri saygıyla selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.

ÖZSÜREKÇİ: TEDAŞ Mükemmel Bir Projeye İmza Atmış

Protokole ilişkin değerlendirmede bulunan Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Oğuzhan ÖZSÜREKÇİ ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Enerjisa Dağıtım Şirketleri olarak dijitalleşme vizyonumuz çerçevesinde, TEDAŞ Genel Müdürlüğü ile sektörün öncüsü olduğunu düşündüğüm bu protokole imza atmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. TEDAŞ, elektrik dağıtım sektöründeki tüm eğitimlerin zamandan ve mekandan bağımsız olarak verilmesini sağlayan Dijital Atölye Sistemi” ile mükemmel bir projeye imza atmış. Başta Sayın Genel Müdürümüz Ömer Sami YAPICI olmak üzere projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkesi kutluyor, sektörümüz adına teşekkür ediyorum. Çalışanlarımızın eğitimine büyük katkı sunacağına inandığım bu protokol ile elde ettiğimiz kazanımları teknik eğitim portföyümüze entegre ederek iş süreçlerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz. Protokolün, kurumumuza ve elektrik dağıtım sektörüne hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

Tören, sözleşmenin TEDAŞ Genel Müdürü Ömer Sami YAPICI ve Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Oğuzhan ÖZSÜREKÇİ tarafından imzalanmasının ardından, günün anısına çektirilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Remzi Ciğerli
Etiketler: enerjisa, elektrik, tedaş, ömer sami yapıcı
Yorumlar
Haber Yazılımı