Depremde 30 Elektrik Dağıtım Çalışanı Hayatını Kaybetti
Haber
22 Şubat 2023 - Çarşamba 21:08 Bu haber 9044 kez okundu
 
Depremde 30 Elektrik Dağıtım Çalışanı Hayatını Kaybetti
ELEKTRİK Haberi
Depremde 30 Elektrik Dağıtım Çalışanı Hayatını Kaybetti

Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Pazarcık ilçelerinde meydana gelen, büyük yıkım ve can kaybına neden olan depremlerde, bölgede hizmet veren elektrik dağıtım şirketlerinde görev yapan 30 personel hayatını kaybetti.

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) tarafından yapılan açıklamaya göre, en çok kayıp Toroslar EDAŞ hizmet bölgesinde yaşandı. Şirket, Hatay ilinde 17, Adana ve Gaziantep illerinde ise birer personel olmak üzere toplam 19 çalışanını kaybetti. AKEDAŞ hizmet bölgesinde Kahramanmaraş ilinde 2, Adıyaman ilinde 4; Fırat EDAŞ hizmet bölgesinde Malatya ilinde 4; Dicle EDAŞ hizmet bölgesinde ise Diyarbakır ilinde 1 personel depremde hayatını kaybetti.

ELDER'den yapılan açıklama şu şekilde:

Ülkemiz 6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli depremlerle derinden sarsıldı. 11 ilimizde yıkıma neden olan, 13 milyondan fazla insanımızın etkilendiği deprem Millet olarak hepimizi yasa boğdu. Bu elim felakette elektrik dağıtım sektöründe çalışan 30 mesai arkadaşımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ne yazık ki, Hatay'da 17, Malatya'da 4, Adıyaman'da 4, Kahramanmaraş'ta 2, Adana'da 1, Gaziantep'te 1 ve Diyarbakır'da 1 çalışma arkadaşımızı kaybettik. Hatay'da 1 arkadaşımıza ulaşma çalışmaları sürerken, Gaziantep'te göçük altında kalarak ağır yaralanan 2 arkadaşımız için umutlu bekleyişimizi sürdürüyoruz.

Elektrik dağıtım sektörünün çatı kuruluşu Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) olarak, çalışma arkadaşlarımız başta olmak üzere, depremde yitirdiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, geride kalan ailelerine sabırlar ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Depremin ilk anından itibaren canla başla arama kurtarma çalışmalarına katılan, ailelerini geride bırakarak depremzede vatandaşlarımızın yardımına koşan tüm çalışma arkadaşlarımızın ve camiamızın başı sağ olsun. Kaybettiğimiz arkadaşlarımızın aziz hatıralarını yaşatacağız ve geride bıraktıkları emanetlerine sahip çıkacağız.

Depremin yarattığı etkilerin giderilmesi ve kentlerimizin yeniden inşa edilmesi sürecinde sektör olarak üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Bunun için tüm sektör paydaşları olarak imkanlarımızı seferber ederek ülkemizin ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için hiç durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz.

İnanıyoruz ki yaralarımızı birlikte saracağız. Başımız sağ olsun.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Mert Ciğerli
Etiketler: Elder, elektrik, enerji, deprem
Yorumlar
Haber Yazılımı