Çin Elektrikli Otomobillere Uygulanan Sübvansiyonları Kaldırıyor
Haber
02 Ocak 2022 - Pazar 10:02 Bu haber 15034 kez okundu
 
Çin Elektrikli Otomobillere Uygulanan Sübvansiyonları Kaldırıyor
ENERJİ Haberi
Çin Elektrikli Otomobillere Uygulanan Sübvansiyonları Kaldırıyor

Çin Maliye Bakanlığı,  elektrikli ve hibrit otomobillere yönelik sübvansiyonların yıl sonunda sona erdirileceğini açıkladı. 31 Aralık Cuma günü yayınlanan açıklamada, satın alma sübvansiyonlarının 2022'nin başından itibaren yüzde 30 oranında azaltılacağını ve yıl sonuna kadar tamamen kaldırılacağı ifade edildi.

Bakanlık, "Yeni enerjiye sahip araçlar için endüstrinin büyümesi, satış eğilimleri ve üreticilerin sorunsuz geçişi göz önüne alındığında, sübvansiyonlar 31 Aralık'ta sona erecek. 31 Aralık 2022'den sonra tescil edilen araçlara sübvansiyon uygulanmayacak." dedi.

Çin'de Elektrikli ve hibrit otomobil satışları, son aylarda yıllık yüzde 100'den fazla artışla patlama yaşadı. Çin Otomobil Üreticileri Birliği'ne (CAAM) göre bu yıl satılacak 27,5 milyon aracın beş milyonu elektrikli ve hibrit olacak.

Dünyanın en büyük kirleticisi olan Çin, elektrikli ve hibrit araçların yaygın olarak benimsenmesi için iddialı hedefler belirledi ve 2035 yılına kadar otomobillerin çoğunluğunun temiz enerjiyle çalıştırılmasını hedefliyor. AFP

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Şenol Ciğerli
Etiketler: çin, elektrikli otomobil, enerji, sübvansiyon
Yorumlar
Haber Yazılımı