Çilek Tarlası Dev Enerji Projesinin Yolunu Değiştirdi!
Haber
12 Aralık 2014 - Cuma 22:55 Bu haber 3921 kez okundu
 
Çilek Tarlası Dev Enerji Projesinin Yolunu Değiştirdi!
- Haberi
Çilek Tarlası Dev Enerji Projesinin Yolunu Değiştirdi!

Enerjimagazin-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, önümüzdeki  25 yılda dünyanın bir derece daha ısınacağını söyledi. Bakan Yıldız, “Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) yalnızca çilek tarlalarına denk geldiği için güzergah değişikliği yaptığımız iller var. Bursa bunlardan bir tanesidir. Dünyanın bir kirletme bütçesi var. O bütçe daha fazla zorlanırsa bir nevi geleceğimize veda etmek anlamına geliyor.” dedi.
Cihan'ın haberine göre, Bakan Taner Yıldız, istanbul Ticaret Odası’nda gerçekleşen Uluslararası Akdeniz Enerji Konferansı'na katıldı. AK Parti’nin iktidara gelmesinden önceki ve sonraki Türkiye’deki araç sayılarını karşılaştıran Yıldız, “Her birimiz araba kullanırız ama petrol şirketlerinden şikayet ederiz. Bu aslında tartışılması gereken bir konudur. Türkiye’de 12 yıl önce 8 milyon araç vardı, şimdi 18 milyonu geçti. Her birimiz daha çok bireyselleşiyoruz. Bireyselleşen zihnimiz, aslında dünya için globalleşmesi gereken bir kısım fikirlere mani oluyor. Bu dünya için de aynı şekilde böyle. iklim değişikliğiyle ilgili globalleşen zihnimiz aslında enerji harcamaları konusunda daha çok bireyselleşiyor.”  diye konuştu.
Temiz bir dünyaya ulaşmak için, dünya elindeki fırsatları kullanamadığını iddia eden Yıldız, dünyanın 1902 ile 2002 yılları arasında 1 derece ısındığını kaydetti. Türkiye’nin çevreyle beraber geliştireceği projelere devam edeceğini ifade eden Yıldız, Azerbaycan-Türkiye arasındaki doğalgaz boru hattı olan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) Projesinde gösterdikleri hassasiyete değindi. Yıldız, “Önümüzdeki 25 yılda eğer ülkeler kendi politikalarına müdahil olmazlarsa bir derece daha ısınacak. Bu Türkiye’nin çevreye rağmen değil, çevreyle beraber geliştireceği projelere devam edeceği anlamına gelecek. TANAP’ta yalnızca çilek tarlalarına denk geldiği için güzergah değişikliği yaptığımız iller var. Bursa bunlardan bir tanesidir. Dünyanın bir kirletme bütçesi var.
O bütçe daha fazla zorlanırsa bir nevi geleceğimize veda etmek anlamına geliyor. insanoğlu, hak etmediği konfor seviyesini peşin aldı. Ama vadeli satışlarla dünyanın geleceğine kirliliği bırakıyor.
Bunla ilgili bir hukuk ülkesi olarak da Türkiye bundan sonra da doğruları yapmaya devam edecek.” şeklinde konuştu.
Türkiye, Üzerinden Geçebilecek Doğalgaz Boru Hatlarına Sıcak Bakmaktadır
Akdeniz havzasında gerekli siyasi fizibilite oluşması halinde ekonomik fizibilite için çok gayretli olacaklarını belirten Yıldız, “Özellikle Doğu Akdeniz’de çıkan ve bütün bloklarıyla beraber bütün
kaynaklarıyla beraber Kıbrıs’ın statüsü temel alınmak kaydıyla bunların ortak, adaletli bir şekilde paylaşımıyla beraber geleceğimiz noktada Türkiye, üzerinden geçebilecek doğalgaz boru hatlarına sıcak bakmaktadır. Biz Türkiye’nin coğrafyasından kaynaklanan avantajları hiçbir projede istismar etmedik, bu projede de istismar etmeyiz. Daima dünyada enerji sektörünün barışçıl amaçlarla kullanılması gerektiğine inanan ve bunu da uygulayan bir yapı içerisinde olacağız.” dedi.
Kaynak: Editör:
Etiketler: Çilek, Tarlası, Dev, Enerji, Projesinin, Yolunu, Değiştirdi!,
Yorumlar
Haber Yazılımı