ÇEDAŞ'ta Bayram Teyakkuzu
Haber
08 Temmuz 2022 - Cuma 16:07 Bu haber 8540 kez okundu
 
ÇEDAŞ'ta Bayram Teyakkuzu
ELEKTRİK Haberi
ÇEDAŞ'ta Bayram Teyakkuzu

Arife günü de dahil 9,5 güne uzayan bayram tatilinde tüketicilerin enerji sorunu yaşamaması için önleyici bakım ve onarım çalışmalarını tamamlayan ÇEDAŞ, bayram boyunca sahadaki personelini 7 gün 24 saat göreve hazır tutacak.

Kurban Bayramı ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün peş peşe gelmesi nedeniyle bayram tatili 8 Temmuz arife günü ile birlikte 9,5 güne çıkarken, Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş (ÇEDAŞ) uzun bayram tatili öncesinde önleyici bakım ve onarım çalışmalarını tamamladı. Sivas, Tokat ve Yozgat’ta 1 milyondan fazla aboneye hizmet veren ÇEDAŞ, tüketicilerin enerji sorun yaşamaması için bayram boyunca sahadaki ekiplerini 7 gün 24 saat göreve hazır bekletecek.

NÜFUS ARTIŞI BEKLENEN BÖLGELERDE ÇALIŞMALARA AĞIRLIK VERİLDİ

8 Temmuz arife gününden 17 Temmuz’a kadar sürecek uzun bayram tatilinde yatırım kaynaklı planlı kesintileri de iptal eden ÇEDAŞ, kesinti sayı ve sürelerini minimum düzeyde tutabilmek için gerekli önlemleri aldı. Bakım önceliklerini abone ve kesinti yoğunluğu kriterlerini göz önünde bulundurarak yapan şirket, bakım ve onarım çalışmalarını orta ve alçak gerilim hatları, trafo, aydınlatma ve panolarda yoğunlaştırdı.

Bayram tatilinde Sivas’ın Akıncılar, Suşehri, Şarkışla, Yozgat’ın Boğazlıyan, Akdağmadeni, Sorgun ve Tokat’ın Erbaa, Turhal, Zile ve Niksar ilçelerinde geçici nüfus artışına bağlı olarak mesken abone grubunda tüketimlerin artması beklenirken, ÇEDAŞ bu bölgelerde muhtemel enerji talebine karşı gerekli kesit arıtışı, yük bölümü ayrıştırma gibi şebeke çalışmalarına da ağırlık verdi.

“MESKENLERDE TÜKETİM ARTIŞI BEKLİYORUZ”

9,5 günü bulacak bayram tatilinde sanayi ve ticarethane gibi yüksek tüketimli abonelerin büyük bölümünün faaliyetlerini durduracak olması nedeniyle elektrik talebinde bir düşüş beklediklerini dile getiren ÇEDAŞ Genel Müdürü Niyazi Kıvılcım, “Bu abonelerimizin tüketimi azalırken, tatil sürecinde il dışından memleketlerine gelen vatandaşlarımız dolayısıyla meskenlerdeki elektrik tüketimlerinde bir artış bekliyoruz” dedi.

Abonelerine kesintisiz hizmet sunmak için her an göreve hazır olduklarını kaydeden Kıvılcım, bayram süresinde ekip sayısında artışa gideceklerini belirterek, “Bunun yanı sıra SCADA (Uzaktan Kontrol ve Kumanda) ile uzaktan besleme yapabileceğimiz istasyonlarda kesinti süresinin minimum olması sağlanacak. Bayram boyunca tüketicilerimizin olumsuz etkilenmemesi için de yatırım kaynaklı planlı kesintiler yapılmayacak. Ekiplerimize olası arızalara hızla çözüm getirebilmeleri için destek vermek amacıyla, 41 sepetli araç, 146 4x4 arazi aracı ve 5 kablo test aracı uygun noktalarda müdahaleye hazır bekletilecek” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Mert Ciğerli
Etiketler: cedas, kurban bayramı, elektrik
Yorumlar
Haber Yazılımı