ÇEDAŞ’ın Yıldızlar Kadrosu Büyümeye Devam Ediyor
Haber
28 Eylül 2021 - Salı 18:58 Bu haber 11069 kez okundu
 
ÇEDAŞ’ın Yıldızlar Kadrosu Büyümeye Devam Ediyor
Sivas’ta 18 öğrenci ÇEDAŞ’ın ‘yıldızlar kadrosuna’ dâhil oldu.
ELEKTRİK Haberi
ÇEDAŞ’ın Yıldızlar Kadrosu Büyümeye Devam Ediyor

Enerjinin Yıldızları Projesi kapsamında, Sivas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 2018 yılında açılan Yüksek Gerilim Sistemleri dalına bu yıl 18 öğrenci daha katıldı. Yeni öğrenciler ile birlikte 2018-2021 yılları arasında Sivas’ta ‘yıldızlar kadrosu’na dâhil olan öğrenci sayısı toplam 68’e ulaştı.
Elektrik dağıtım sektöründe nitelikli eleman ihtiyacına çözüm üretmek hedefiyle başlatılan Enerjinin Yıldızları Projesi, Sivas’ta 68 öğrenciye ulaştı. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüyle; Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ) arasında 2018 yılında imzalanan protokolün ardından Sivas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açılan Yüksek Gerilim Sistemleri dalına, 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında 18 öğrenci daha katıldı. Böylece 2018-2021 yılları arasında Sivas’ta ‘yıldızlar kadrosu’na giren öğrenci sayısı da 68’e ulaşmış oldu.
“Genç meslektaşlarımızın aramıza katılmasından büyük mutluluk duyuyorum” diyen ÇEDAŞ Genel Müdürü Niyazi Kıvılcım, “Enerjinin Yıldızları Projesi, şirket olarak bizim gözbebeğimiz. Sivas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde proje başlar başlamaz, çocuklarımızın uygulamalı eğitim alabilmeleri için Yüksek Gerilim Sistemleri Laboratuvarı’nı kurarak okulumuzun hizmetine verdik. Proje çerçevesinde Yüksek Gerilim Sistemleri dalını tercih eden öğrencilerimize staj ve burs imkânı sunarken, mezun olanlara da şirketimizin kapılarını sonuna kadar açıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
13 ÖĞRENCİYE BURS DESTEĞİ VERİLDİ
Enerjinin Yıldızları Projesi kapsamında, Yüksek Gerilim Sistemleri dalını tercih edenler, elektrik piyasası dersi başta olmak üzere şebeke bakımı, malzeme eğitimi, havai hat uygulama, iş sağlığı ve güvenliği, aydınlatma, kayıp kaçak, müşteri operasyonları, sayaç ve ölçü sistemleri eğitimi gibi konuları hem teorik hem de uygulamalı olarak öğrenme fırsatına sahip oluyor. Ayrıca başarı kriterlerini sağlayan öğrencilere eğitim-öğretim hayatı boyunca ÇEDAŞ tarafından burs veriliyor. Bugüne kadar burs almaya hak kazanan 13 öğrenciye ÇEDAŞ tarafından verilen toplam burs 115 bin TL’ye ulaşmış bulunuyor.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Mert Ciğerli
Etiketler: Çedaş, enerji, elektrik
Yorumlar
Haber Yazılımı