ÇEDAŞ'ın Enerji Timleri Görev Başında
Haber
29 Ocak 2022 - Cumartesi 12:35 Bu haber 11538 kez okundu
 
ÇEDAŞ'ın Enerji Timleri Görev Başında
ELEKTRİK Haberi
ÇEDAŞ'ın Enerji Timleri Görev Başında

Zorlu kış şartlarında vatandaşlara kesintisiz enerji sağlamak için 7/24 görev başında olan ÇEDAŞ’ın Enerji TİM’leri, kar ve tipi nedeniyle yolu kapalı olan Sivas’ın Hafik İlçesi’ne bağlı 1700 rakımlı Karayaprak Köyü’ndeki bir elektrik arızasını gidermek için paletli kar aracı ile yola çıktı. 40-50 dakika gibi bir sürede köye ulaşan Enerji TİM’leri arızayı gidererek, elektriksiz kalınmasını engelledi.

Sivas, Tokat ve Yozgat illerinde 52 bin kilometrekare alanda elektrik dağıtım hizmeti veren Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (ÇEDAŞ) arıza giderim bakım ve onarım personelinden oluşan Enerji TİM’eri, vatandaşlara kesintisiz ve kaliteli enerji sağlama hedefi ile sert kış koşullarında çalışmalarına devam ediyor. Son günlerde bölgede etkili olan yoğun kar yağışı ve fırtınadan kaynaklı elektrik arızalarına anında müdahale eden ‘Enerji TİM’leri’, olumsuz hava ve arazi şartlarına rağmen kırsal bölgelerde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

KARLI YOLLARI ZORLU ARAZİLERİ AŞTILAR

Vatandaşların karanlıkta kalmaması için özveri ile görev yapan ÇEDAŞ’ın ‘Enerji TİM’leri’ kar ve tipi nedeniyle yolları kapanan arıza noktalarına paletli kar araçları ulaşarak arızalara çözüm üretmeye çalışıyor. Son olarak 27 Ocak Perşembe günü Sivas’ın Hafik ilçesine bağlı 1700 rakımlı Karayaprak Köyü’ndeki bir vatandaşın ÇEDAŞ 186 Çağrı Merkezine bıraktığı elektrik arızası ihbarı üzerine yaklaşık bir saat paletli kar aracı ile yolculuk ettikten sonra bölgeye ulaşan ekipler, bir abonenin etkilendiği arızaya müdahale etti.  Soğuk hava ve zorlu arazi şartlarına rağmen elektrik şebekesinde oluşan arızayı çözümleyen ÇEDAŞ’ın Enerji TİM’leri, elektriksiz kalınmasını engelledi.

PALETLİ KAR ARACI İLE KÖYE ULAŞILDI

Hava ve arazi şartları nedeniyle normal araçlarla bölgeye ulaşamadıklarını belirten ÇEDAŞ Arıza Giderim Bakım Onarım personeli Fikret Kaya, “Sert hava koşullarına karşı bünyemizde bulunan paletli kar aracımızla 45-50 dakikalık bir yolculuk sonrası köye gelerek arızayı giderdik. Vatandaşımıza elektrik verdik. Görevimizi başarıyla yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizim için bir ilçe, bir köy, bir mezra ya da bir abone olması fark etmez, elektriği ulaştırabiliyorsak ne mutlu bize” diye konuştu.

Karayaprak Köyü Muhtarı Hasan Erdemir ise, “Elektrik telimiz kopmuştu. Ben ÇEDAŞ’a ihbar bıraktım. İhbar neticesinde Hafik ilçemizden paletli kar aracı ile geldiler. Normal araçlar kardan dolayı gelemiyor. Geldiler ve arızamızı giderdiler. ÇEDAŞ’a çok teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Şenol Ciğerli
Etiketler: elektrik, ÇEDAŞ, enerji sivas
Yorumlar
Haber Yazılımı