Başkent'te 4/C Krizi
Haber
17 Aralık 2013 - Salı 15:29 Bu haber 1857 kez okundu
 
Başkent'te 4/C Krizi
PETROL Haberi
Başkent'te 4/C Krizi

Enerjimagazin-Özelleştirme kapsamında Torunlar Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından devralınan Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş.’de 4/C’ye geçmek isteyen bazı çalışanlara ihbar tazminatları da dahil olmak üzere tüm hakları ödenirken bazı çalışanlara ihbar tazminatlarının ödenmediği iddia ediliyor. iddialara göre, “31 Mayıs 2013 tarihinde Torunlar Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından devralınan Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş.’de 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4. Maddesi C fıkrası kapsamına (4/C) geçmek için 200 çalışan dilekçe ile başvurdu. Şirket öncelikli olarak 2 grup halinde yaklaşık 50 personelin ihbar tazminatları da dahil olmak üzere tüm haklarını ödeyerek 4/C’ye geçişlerini sağlamak için iş sözleşmelerini sonlandırdı. Fakat, sıra 4/C’ye geçmek için bekleyen 150 personele gelince, “Biz sizi de 4/C’ye  göndereceğiz ama siz ihbar tazminatından vazgeçeceksiniz” diye şart koştular.  Şirketin bu talebine karşı direnen 110 Başkent Doğalgaz çalışanı, 4/C’ye geçiş süresi olan 6 aylık zaman diliminin sonuna yaklaşılması sebebiyle 4/C hakkını kaybetmemek için ihbar tazminatlarından vazgeçtiler ve ancak bu sayede 4/C’ye geçişleri sağlandı.  www.enerjimagazin.com'a konuşan Başkent Doğalgaz çalışanları aşağıdaki açıklamaları yaptılar. "Bizimle aynı şartlarda olan ve aynı taleple başvuran 50 arkadaşımızın tüm yasal haklarının ödenmesi daha sonra bizlerden ihbar tazminatı hakkımızdan feragat ettirilmesi haksızlıktır. Şirketimizin bu çifte standart uygulamasını kabul etmiyoruz. Bizler 4/C hakkımızı kaybetmemek için zorunlu olarak ihbar tazminatı haklarımızdan feragat ettik.
Buna benzer örnekler başka özelleşen kurumlarda da yaşanıyor. Kimi kurumlarda ihbar tazminatları ödenirken kim kurumlarda ise ihbar tazminatları ödenmemektedir. ihbar tazminatlarının ödenmediği bazı yerlerde ise Devlet büyüklerimizin devreye girmesi sonucunda mağduriyetler giderilmiştir. Mesela, Seyitömer Termik Santralinde de aynı olay olmuş ve aralarında Başbakanımızın da bulunduğu devlet büyüklerimiz devreye girerek bu iş çözülmüştür. Biz yasal hakkımız olan ihbar tazminatının ödenmesini talep ediyoruz. 50 arkadışımıza yapılan uygulamanın aynısının bizlere de uygulanmasını istiyoruz.
Bize ve bizim durumumuzdaki çalışanlara yapılan bu haksızlıktan Başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere tüm Devlet büyüklerimizin de sizlerin aracılığı ile haberdar olmasını ve haksızlığa karşı duyarlı olmalarını, bir an önce mağduriyetimizin giderilmesini temenni ediyoruz."
Bu haberin tüm hakları www.enerjimagazin.com'a aittir.
Aktif Link verilerek veya açık kaynak gösterilerek kullanılabilir.
Kaynak: Editör:
Etiketler: Başkent'te, 4/C, Krizi,
Yorumlar
Haber Yazılımı