Bakanlık 2023 Yılı İçin İki Şirketle Gönüllü Anlaşma Yapılmasına Karar Verdi
Haber
29 Ağustos 2023 - Salı 21:06 Bu haber 8967 kez okundu
 
Bakanlık 2023 Yılı İçin İki Şirketle Gönüllü Anlaşma Yapılmasına Karar Verdi
ENERJİ Haberi
Bakanlık 2023 Yılı İçin İki Şirketle Gönüllü Anlaşma Yapılmasına Karar Verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2023 yılı gönüllü anlaşma yapılmasına karar verilen endüstriyel işletmeleri açıkladı.

Bakanlığın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Bakanlık 2023 yılında "Hitachi Astemo Turkey Otomotiv A.Ş ve Ototrim Panel San. ve Tic. A.Ş" şirketleriyle gönüllü anlaşma yapılmasına karar verdi.

Gönüllü anlaşma yapılmasına karar verilen son beş yıllık enerji yoğunluğu yüksek olan endüstriyel işletmeler, anlaşma yapıldıktan sonraki üç yılda enerji yoğunluğunu ortalama olarak en az yüzde 10 oranında azaltmayı taahhüt ediyor.

Gönüllü anlaşma destekleri kapsamında taahhüdünü yerine getiren bir işletmenin anlaşmanın yapıldığı yıla ait enerji giderinin yüzde 30’u, 1 milyon Türk Lirasını geçmemek kaydıyla destek mahiyetinde nakdi olarak karşılanıyor.

Elektrik üretim faaliyeti gösteren lisans sahibi tüzel kişiler dışındaki yıllık toplam enerji tüketimleri 500 TEP ve üzeri olan ticaret ve sanayi odası, ticaret odası veya sanayi odasına bağlı olarak faaliyet gösteren ve her türlü mal üretimi yapan işletmeler Gönüllü Anlaşma desteklerinden yararlanmak için başvuruda bulunabiliyor. Gönüllü Anlaşma başvuruları her yıl Mayıs ayında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı tarafından kabul ediliyor.

Bu haberin tüm hakları enerjimagazin.com'a aittir.
Aktif Link verilerek veya açık kaynak gösterilerek kullanılabilir.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Mert Ciğerli
Etiketler: gönüllü anlaşma, enerji, elektrik
Yorumlar
Haber Yazılımı