Aras EDAŞ Ekiplerini Komando Gibi Eğitiyor
Haber
11 Eylül 2021 - Cumartesi 09:54 Bu haber 11423 kez okundu
 
Aras EDAŞ Ekiplerini Komando Gibi Eğitiyor
ELEKTRİK Haberi
Aras EDAŞ Ekiplerini Komando Gibi Eğitiyor

Türkiye’nin en çetin ve ağır kış koşullarının yaşandığı bölgelere hizmet veren ARAS Elektrik,  onarım-bakım ekiplerine adeta komando eğitimi vererek performanslarının artmasını sağlıyor. Zorlu eğitimler sonunda çakı gibi olan ekiplere, yaklaşan kış aylarında kar nedeniyle kapanan yerleşim yerlerine ulaşabilmek için de at binme eğitimi veriliyor.

Kar yağışı ve fırtına nedeni ile Doğu Anadolu Bölgesi’nde enerji hatlarında meydana gelen arızalar, vatandaşların en fazla şikâyet ettiği konuların başında geliyor. Gelen ihbarları değerlendiren onarım ve bakım ekipleri, arızaların giderilmesinden çok kışın doğa koşulları ile mücadele ediyor.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde 7 il ve 58 ilçede 2 milyondan fazla vatandaşa elektrik dağıtım hizmeti veren Aras Elektrik Dağıtım A.Ş, bünyesindeki arıza onarım-bakım ekiplerini zorlu bir eğitimden geçirerek kara kışa hazırlıyor. Genel Müdürlük Eğitim Sahası’nda personele denge eğitimi verilerek, 12 metre yükseklikteki direklerin tepesinde voleybol oynattırılıyor. Ekipler, ardından ata binme becerilerini geliştiriyorlar.

Aras’ın komandoları, kırsalda yaptıkları mücadelenin provasını eğitim sahasında tekrarlıyor. Kış aylarında yolu kapalı olan ve kar motorlarının gidemediği bölgelere arıza onarım-bakım ekipleri atlar ile ulaşıyor. Bu nedenle şirket bünyesinde binicilik eğitimleri de veriliyor.

Daima Hazırlar

Aras EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş, personele özgüven kazandırmak ve yükseklik korkusunu yenmelerini sağlamak amacı ile bu eğitimi verdiklerini belirtti. Akbaş, eğitim çalışmaları hakkında şunları söyledi:

“Sorumlu olduğumuz sınırlar içerisinde herhangi bir arızaya anında müdahale etmek için 7 gün 24 saat ekiplerimiz sahada hazır bekliyor. Tabi işin bir de bakım tarafı var, bakımlarını da düzenli olarak yapıyoruz. Gerek mesleki eğitim gerekse yüksekte çalışma eğitimi bizim için çok önemli. Ekipler tehlikeli iş kolunda çalışıyorlar. Dolayısıyla biz arkadaşlarımıza düzenli olarak eğitimler verdiriyoruz. Bu eğitimlerle kişisel ve mesleki becerilerini geliştirmeye gayret ediyoruz. Her sene bununla ilgili ciddi bütçeler ayırıyoruz. 2020 yılında 2 milyona yakın bir eğitim bütçesi harcamıştık.

Bu sene bunu yüzde 50 artırarak 3 milyona yaklaştırdık. Geçen sene 100 bin adam/saat eğitim verilmişti. Bu sene bunu da 140- 150 bin bandına çekmeye çalışıyoruz. Kış gelmeden, hava şartları olumsuzlaşmadan arkadaşlarımızı bu şartlara hazırlamamız gerekiyor. Onun için de gerekli eğitimleri veriyoruz.

Sorumlu olduğumuz 7 il ve 58 ilçe var. Ekiplerimizin toplam sayısı 800 civarında, gerekli araç, gereç donanımla birlikte bu arkadaşlarımız her an sahada hazır vaziyetteler. Tabi ki görevleri sırasında çevreye de duyarlılar. Kırsalda karşılaştıkları yardıma muhtaç insan veya hayvana yardım elini uzatıyorlar.”

Genel Müdür Akbaş, “Çalışanlar, ilk geldiklerinde çıkmaya tereddüt ettikleri direklerin tepesinde şimdi voleybol oynuyor. Korkarak yanına geldikleri atı dörtnala sürüyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Şenol Ciğerli
Etiketler: fikret akbaş, elektrik, enerji, komando, aras edaş
Yorumlar
Haber Yazılımı