ABD'den Petrol Tepkisi
Haber
19 Mayıs 2014 - Pazartesi 11:37 Bu haber 2165 kez okundu
 
ABD'den Petrol Tepkisi
PETROL Haberi
ABD'den Petrol Tepkisi

Enerjimagazin-ABD, Bağdat'ın onayı olmadan Kuzey Irak petrolünün satışına tepki gösterdi. Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani'nin geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye gönderilen petrolün satışının 2 Mayıs'ta başlayacağını duyurmasına ABD'den tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hary Marf, "ABD, Bağdat'ın onayı olmadan Irak'ın hiçbir bölgesinden petrol gönderilmesine ya da satışına sıcak bakmıyor." diye konuştu.
Cihan'ın haberine göre, ABD, Türkiye'ye gönderilen petrol dışında Kürt yönetiminin, iran'dan da 2 petrol boru hattı ile dünya'ya bağlanma çabasına sıcak bakmadığını açıkladı. Rudaw internet sitesine konuşan dışişleri görevlisi Michael Lavali, ABD'nin iran üzerinden petrol satışını sakıncalı bulduğunu ifade etti.
Kürt yönetiminin Bağdat'a günde 100 bin varil petrol gönderilmesi kararının olumlu karşılandığını aktaran Lavali, ancak iran üzerinden
petrol gönderilmesine karşı olduğunu söyledi.
Lavali, "iran üzerinde uluslararası bir ambargo var. Bu ambargo kalkmadan kimse petrolü iran'a satamaz ya da gönderemez. Onun için herkesi bu konuda uyarıyoruz. Ancak görülen şu ki Kürt yönetimi ne ABD'nin, ne de uluslararası toplumun uyarılarına kulak asıyor." şeklinde konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: ABD'den, Petrol, Tepkisi,
Yorumlar
Haber Yazılımı