Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı'nın Temeli Atıldı
Haber
25 Eylül 2023 - Pazartesi 23:13 Bu haber 9551 kez okundu
 
Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı'nın Temeli Atıldı
DOĞAL GAZ Haberi
Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı'nın Temeli Atıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı'nın temelini attı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in daveti üzerine günübirlik çalışma ziyaretinde bulunmak için Nahçıvan'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Yüksek Meclisi'nde baş başa görüştü.

İki lider, görüşmenin ardından Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı'nın temel atma noktasına görüntülü bağlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Aliyev, butona basarak, doğal gaz boru hattının temelini attı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Temelini attığımız Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı Projesi, Azerbaycan'la enerji alanındaki ortaklığımızı daha da derinleştireceği gibi Avrupa'nın enerji arz güvenliğine de katkı sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Hattın tamamlanması ile Nahçıvan’ın 500 milyon metreküplük yıllık doğal gaz ihtiyacının tamamı artık Türkiye üzerinden karşılanmış olacak.

Törende ayrıca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Azerbaycan Enerji Bakanlığı arasında yenilenebilir enerjiden üretilen elektriğin karşılıklı iletilmesine yönelik Mutabakat Zaptı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Azerbaycan Enerji Bakanı Perviz Şahbazov tarafından imzalandı.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Şenol Ciğerli
Etiketler: Iğdır, Nahcivan, Doğal Gaz
Yorumlar
Haber Yazılımı