Yatağan ve Seydikemer'e 14 Güneş Enerji Santrali

Enerjimagazin- Solarlife, Muğla'nın Yatağan ve Seydikemer ilçelerine 14 adet 1'er megavat güneş enerji santrali kuracak. Kurulacak santrallerden 3 bin 500 evin tüketimi kadar enerji elde edecek. Güneşin sonsuz bir enerji kaynağı olduğunu belirten şirket müdürü Emre Çiçekçi, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığının azalması için yenilenebilir enerji kaynaklarının gerektiğini dile getirdi. Şirketin kendi enerji tüketiminin, kurdukları güneş enerji santrallerinden karşılanacağını belirten Çiçekçi, "Muğla ilinde Yatağan ve Seydikemer ilçelerinde güneş enerji santrali olarak adlandırdığımız 14 adet 1 mw'lık projelerimiz devam ediyor. Santraller yıllık 3 bin 500 evin tüketimini karşılıyor. Güneş enerji santralleri ile kendi öz tüketimimizi karşıladıktan sonra fazlasını devlete satma imkanımızda bulunuyor. Devlet elektrik ihtiyacından dolayı 10 yıllık alım garantisi veriyor. Garanti olduğundan yapılacak yatırımların daha sağlıklı ve güvenilir olmasını sağlıyor" dedi.
Potansiyel yüksek
Ege Bölgesi'nin potansiyelinin güneş enerji santralleri için oldukça yüksek olduğunu dile getiren Çiçekçi, "Güneş enerji sistemleri sonsuz enerji kaynağı sloganı ile, her evde, işyerinde, tarımsal sulamada, güneş enerji santrallerinde hatta yol aydınlatma alanlarında dahil her yerde kullanmak istediğimiz bir projedir. Ülkemiz ve özellikle Ege Bölgesi için güneş enerji sistemleri, potansiyel açısından birçok dünya ülkesine göre açık ara fark yaratıyor. Türkiye olarak güneş enerji sistemleri hakkında halkımızı bilinçlendirmemiz gerekiyor" diye konuştu.
Çiçekçi, "Solarlife olarak biz sosyal sorumluluk gibi düşünüyoruz. Her bir birey, kendi evinin çatısı, bahçesinde, kendi elektriğini ürettiği takdirde hem kendi elektriğini bedavadan sağlamış olacak hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacak. Diğer elektrik üretim aşamalarındaki çevreye verilen zararlı gazların oluşmasını engellemiş olacak. Solarlife olarak, yatırım yapmak isteyenler için arazi geliştirme, mühendislik hizmetleri, anahtar teslim güneş enerji santralleri hizmetleri konularında faaliyet göstermekteyiz" dedi. yeniasır