TEİAŞ 43 Elektrik Üretim Tesisine 401 Milyon Lira Ödeyecek
Türkiye Elektrik iletim A.Ş (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü, Kapasite Mekanizmasından 2023 yılı Martt ayında yararlanan üretim tesislerine ödenecek olan tutarlar ve ilgili tutarların hesaplanmasında kullanılan parametreleri açıkladı.
Kurumun internet sitesinde yer alan bilgilere göre, 2023 yılı Mart ayında Kapasite Mekanizmasından yararlanan 43 üretim tesisine toplam 401 milyon 077 bin 437,50 lira ödenecek.
TEİAŞ tarafından yayımlanan listeye göre, kapasite mekanizması uygulaması kapsamında 2023 yılı Mart ayı için en fazla ödemeyi alacak şirket, 36 milyon 075 bin 670,59 lira ile İzmir Elektrik Üretim Limited Şirketi (İzmir DGKÇS) oldu.
Ödeme alamayacak santraller ise "Atlas Termik Santrali, Cenal Termik Santrali, Çolakoğlu OP-2 Termik Santrali, Hunutlu Termik Santrali, Bekirli Termik Santrali, İzdemir Termik Santrali ve RWE Turcas Güney Elektrik Üretim A.Ş" olarak açıklandı.
Bu haberin tüm hakları enerjimagazin.com'a aittir.
Aktif Link verilerek veya açık kaynak gösterilerek kullanılabilir.