Sertan Ayçiçek: Enerji Sektörünün Küresel Devlerinden Biri Olacağız

Yenilenebilir enerji sektörünün tanınmış firmaları ile ortaklıklara imza atan İngiliz IKAR Holdings’in grup başkanı Sertan Ayçiçek,  www.enerjimagazin.com'a özel açıklamalarda bulundu.

IKAR Holdings’e bağlı IKAR Energy olarak öncelikle Avrupa, Afrika ve Suudi Arabistan’daki mega yenilenebilir enerji projelerine odaklandıklarını belirten Ayçiçek, koydukları global hedeflere sektörün öncü Türk firmaları ile kurdukları ortaklıklar sayesinde ulaşacaklarını söyledi.

Türkiye’de yenilenebilir enerji üzerine faaliyet gösteren ortaklarının arasında Sayın Murat Yavuz başkanlığındaki MUREL firması, Sayın Cem Ali Atılgan başkanlığındaki ESKO firması , Sayın Ahmet Cem Yalçın başkanlığındaki yerli rüzgar türbinleri üreticisi MİLRES firması, santraller üzerine Emin Altıbağ başkanlığındaki INOMEC firması gibi çok güçlü şirketlerin olduğunu söyleyen Ayçiçek, Tesis Yönetimi üzerine de Türkiyenin en başarılı firmalarından TSP (Total Solution Provider) ile ortaklık kurduklarını belirtti.

Hidro-Rüzgar-Güneş enerjisi üzerine Türkiye’de de yatırım yapacaklarını söyleyen Ayçiçek, Türkiye’nin yakında dünyanın en önemli enerji merkezlerinden biri olacağına, Avrupa’ya uzanacak enerji köprüsünün Türkiye üzerinden geçeceğine inancının tam olduğunu sözlerine ekledi.

Sertan Ayçiçek sözlerini, çalışma arkadaşları ile IKAR Holdings’in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mario Diel’e üstün çabaları için teşekkürlerini ileterek sonlandırıdı.

Londra merkezli IKAR Holdings Enerji, teknoloji, siber güvenlik, emlak, tekstil, eğitim, inşaat, havacılık, savunma, sağlık ve spor gibi birçok global faaliyet alanına ve 30 dan fazla şirkete sahip.