Kovan Enerji’nin Ankara Merkez Ofisi Açıldı

Mühendislik, Müşavirlik, İşletme, Yatırım, Yenilenebilir Enerji Yatırımları ve Enerji Verimliliği Danışmanlığı alanında faaliyetlerini yürüten Kovan Enerji’nin Ankara Merkez Ofisi, düzenlenen törenle açıldı. Açılışa, enerji sektörünün önde gelen isimleri katıldı. Sektörün yakından tanıdığı Sami Kovancı, Yusuf Hilal ve Nilüfer Orkan Kılıç şirketin kurucu ortakları arasında yer alıyor.

Şirket, enerji ile ilgili konular başta olmak üzere yeniden yapılanma ve düzenleme, süreç tasarımı, organizasyonel tasarım ile bilgi sistemlerinin tasarlanması ve geliştirilmesi bileşenlerini içeren çözümler üretiyor.

Yönetim Kurulu Başkanlığı Koltuğunda Kovancı Bulunuyor

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde Enerji sektöründe 35 yıllık bir deneyime sahip olan Sami Kovancı oturuyor. Meslek hayatına 1987 yılında TEK Ordu İşletme Mühendisi olarak başlayan Kovancı, birçok kamu ve özel elektrik dağıtım şirketinin Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Kovancı, güç elektroniği üretip, dünyada üretilen güç elektroniği cihazları ile akülerinin mümessilliğini ve Lisanslı, Lisanssız ve Çatı GES Santralleri kurulumu yapan  Power Grup-Power Engineer’da Genel Müdür olarak da görev yapmış bir isim.

Kovancı, Elektrik Dağıtım Tesislerinin, Planlama, Projelendirme, Tesis, İşletme, Tahakkuk, Tahsilat, Müşteri hizmetleri vb konularında, Elektrik Dağıtım ve Perakende şirketlerinin tüm iş ve işlemleri ve  2003 yılından sonraki TEDAŞ Genel Müdürlüğü'nün Türkiye Genelinde yapmış olduğu yaklaşık 9 milyar TL'lik yatırımların Planlanması ve gerçekleştirilmesinde, Üretim santrallerinin Dağıtım Sistemine Bağlanması, İstatistik ve Faaliyet raporlarının hazırlanması, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu Raporlarının cevaplanması, Güç ve Fider tahsisleri vb diğer teknik konuları ile Avrupa Yatırım Bankası ve Dünya Bankası ile yapılan 530 milyon EURO' luk Kredi müzakerelerinin yapılarak, anlaşmalarının imzalanması ve yatırımların gerçekleştirilmesinde Daire Başkanı olarak ve bu krediler kapsamında yapılan Ankara ve Konya İleri'nin ve Türkiye'nin en büyük Dağıtım Otomasyon Projesi olan SCAD/DMS Projesinde Proje Başkanı olarak görev aldı.

Yusuf Hilal, 30 Yılı Aşan Tecrübeye Sahip

Şirketin kurucu ortakları arasında yer alan Yusuf Hilal de elektrik dağıtım sektörünün yakından tanıdığı bir isim. 1991 yılında İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş’de (AYEDAŞ) Mühendis olarak başlayan Hilal, AYEDAŞ’ta başarıyla geçen bir kariyerin ardından AYDEM Elektrik Dağıtım Şirketine Grup Müdürü olarak Transfer oldu. Çoruh, Fırat Elektrik Dağıtım ve Perakende Şirketlerinin özelleştirme ve operasyonunda Direktör, Van Gölü EPSAŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Perakende Satış Hizmetleri Direktörü olarak görev alan Hilal, daha sonra transfer olduğu Van EDAŞ bölgesinde kayıp-kaçak oranında 36 puanlık, tahsilat oranında ise 55 puanlık iyileşmelere imza atılmasında önemli rol üstlendi.

Ayrıca Uzaktan Sayaç Okuma Sistemlerinin süreçlerin oluşturulması, Sektörde ilk “GPRS Uyumlu Endeksör ile Sayaç Okunması uygulamasını başlatarak “Off line” sayaç okumadan” Online” sayaç okumaya geçilmesi ve sektörde sahada ilk defa mali değeri olan fatura yapılmasını sağlayan Hilal, personel verimliliği ve erken tahsilat imkânının sağlanması projesine öncülük etti. Yine sektörde ilk kez kurulan çözüm merkezi (çağrı merkezi) ekibinde ve abone yönetim sistemi programının yazılımında sistem analistliği de yapan Hilal, bir çok yeni modül yazılımına da liderlik yaptı.

2001 Yılından Bu Yana Sektörde

Şirketin diğer kurucu ortağı Nilüfer Orkan Kılıç ise enerji sektöründe 21 yıllık bir tecrübeye sahip. 2001 yılında Enerji Sektörüne İstanbul Anadolu Yakası Elektrik A.Ş ile giriş yapan Kılıç, 2008 yılına kadar Eğitim, Kalite ve Halkla İlişkiler Müdürü olarak  çalıştıktan sonra Elektrik Dağıtım sektöründe ilk özelleşen AYDEM Elektrik Dağıtım Şirketine Grup Müdürü olarak Transfer oldu. Kılıç, Çoruh, Fırat, Vangölü ve Aras Elektrik Dağıtım Şirketlerinin özelleştirme ve operasyonunda Destek Hizmetleri Direktörü olarak görev aldı.

Kılıç, İK sistemlerinin kurulmasından geliştirilmesine ve Elektrik Dağıtım sektöründe mavi yaka personelin sendika ve toplu iş görüşmesi süreçlerinin sonuçlandırılması ile Elektrik Dağıtım sektöründe ilk Çağrı Merkezinin kurulup işletilmesine kadar geniş bir yelpazede deneyime sahip. Ayrıca, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sisteminin kurulması ve devamlılığının sağlanmasında da tecrübe sahibi.

Elektrik Dağıtım sektöründe ilk olarak 50001 Enerji verimliliği belgesinin alımına liderlik eden Kılıç, ISO 9001:2008 Baş denetçisi olarak, TUV-Nord firmasının belgelendirme yaptığı enerji firmalarına Uzman olarak denetimlere katılmıştır.