Kovan Enerji CEO’su Sami KOVANCI Ak Parti'nin Ordu Milletvekili Aday Adayı Oldu

Enerji sektörünün tecrübeli isimlerinden, kamu ve özel enerji şirketlerinde Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü gibi görevlerinde bulunan, Kovan Enerji CEO’su Sami KOVANCI, 14 Mayıs'ta yapılacak olan 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde, Ak Parti'nin Ordu aday adayı oldu.

Memleketi Ordu'dan yaptığı aday adaylığı başvurusunu, sosyal medya hesaplarından duyuran KOVANCI, "Sayın Arkadaşlarım; 14 Mayıs 2023'te yapılacak olan Milletvekilliği seçimleri için Ak Partiden aday adaylığı başvurusunu bugün yaptım. Hayırlı olması dileğiyle dua ve desteklerinizi bekliyorum. Saygılarımla" ifadelerini kullandı.

Enerji sektöründe 35 yıllık bir deneyime sahip olan KOVANCI, meslek hayatına 1987 yılında TEK Ordu İşletme Mühendisi olarak başladı. Birçok kamu ve özel elektrik dağıtım şirketinin Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu. KOVANCI, güç elektroniği üretip, dünyada üretilen güç elektroniği cihazları ile akülerinin mümessilliğini ve Lisanslı, Lisanssız ve Çatı GES Santralleri kurulumu yapan  Power Grup-Power Engineer’da Genel Müdür olarak da görev yapmış bir isim.

KOVANCI, Elektrik Dağıtım Tesislerinin, Planlama, Projelendirme, Tesis, İşletme, Tahakkuk, Tahsilat, Müşteri hizmetleri vb konularında, Elektrik Dağıtım ve Perakende şirketlerinin tüm iş ve işlemleri ve  2003 yılından sonraki TEDAŞ Genel Müdürlüğü'nün Türkiye genelinde yapmış olduğu yaklaşık 9 milyar TL'lik yatırımların Planlanması ve gerçekleştirilmesinde, Üretim santrallerinin Dağıtım Sistemine Bağlanması, İstatistik ve Faaliyet raporlarının hazırlanması, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu Raporlarının cevaplanması, Güç ve Fider tahsisleri vb diğer teknik konuları ile Avrupa Yatırım Bankası ve Dünya Bankası ile yapılan 530 milyon EURO' luk Kredi müzakerelerinin yapılarak, anlaşmalarının imzalanması ve yatırımların gerçekleştirilmesinde Daire Başkanı olarak ve bu krediler kapsamında yapılan Ankara ve Konya İleri'nin ve Türkiye'nin en büyük Dağıtım Otomasyon Projesi olan SCAD/DMS Projesinde Proje Başkanı olarak görev aldı.

www.enerjimagazin.com ailesi olarak, KOVANCI'ya başarılar diliyoruz.