Anadolu İplik GES Yatırımları Yapacak

Anadolu İplik Grubu, güneş enerjisine yatırım yapacak. Şirket bu alandaki ilk yatırımını Çerkezköy Veliköy OSB’de bulunan iplik üretim tesisine 8.6 MW gücünde GES kurarak gerçekleştirecek.

Şirketten konuya ilişkin Anadolu İplik Enerji Grubu Kordinatörü Zülküf HARMAN imzasıyla yapılan açıklama şu şekilde:

“Sürdürülebilir kalkınmanın temeli, sürdürülebilir temiz enerjiden geçmektedir.” ilkesiyle çıktığımız bu yolda Anadolu İplik Grubu olarak ülkemizin yenilenebilir enerji arzına katma değer sağlamak, ülkemizin potansiyel yeşil enerjisini toplumun yararına dönüştürmek ve daha temiz, daha yaşanılabilir ve daha sürdürülebilir bir dünyaya ulaşmak amacıyla güneş enerjisi için yatırım yapılmasına karar verilmiştir.

1940’lara dayanan geçmişimiz ve 2000’li yılların başlarında başlayıp günümüzde halen devam etmekte olan esaslı sanayi yatırımı hamleleri ile gerek ülkemizde gerekse uluslararası arenada tekstil alanındaki en büyük oyunculardan bir tanesi olmakla beraber ülkemizin ve dünyanın enerji ihtiyacına destek olma vizyonumuz ve misyonumuz daima mevcut olmuştur. Bu kapsamda bildiğiniz üzere daha önce yatırımlarını yapmış ve ülkemize kazandırmış olduğumuz Trijenerasyon Santralimiz ile Hidroelektrik Santralimiz’den sonra şimdi Güneş Enerjisi Santrallerimizi (GES) ülkemize kazandırmayı hedeflemekteyiz.

Anadolu İplik Grubu olarak GES yatırımımız için ilk aşamada 8.6 MW gücünde olmasını planladığımız santralimizi Tekirdağ İli - Çerkezköy İlçesi – Veliköy OSB’de bulunan iplik üretim tesisimizde hayata geçirmeyi hedeflemekteyiz.

Sosyal sorumluluklarımızın bilincinde olarak GES yatırımımız ile birlikte ülkemizin ekonomisine ve enerji ihtiyacına katkıda bulunmakla beraber yaşamakta olduğumuz dünyamızı bizler, sevdiklerimiz ve bizlerden sonraki nesiller için daha yaşanabilir hale getirebileceğimize inanmaktayız.

Anadolu İplik Grubu olarak yeşil enerjiye olan yatırımlarımızın tüm hızıyla devam edeceğini sizlere bildirmekten büyük gurur duyarız.”