Yatağan Elsan'ın Oldu
Haber
22 Haziran 2014 - Pazar 21:09 Bu haber 2081 kez okundu
 
Yatağan Elsan'ın Oldu
PETROL Haberi
Yatağan Elsan'ın Oldu

Enerjimagazin-Yatağan Termik Santrali, Güney Ege Linyitleri işletmesi (GELi) özelleştirme ihalesinin galibi 1 Milyar 091 Milyon dolarlık teklifi ile Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. oldu. Yeniköy Yatağan Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.’ye ait; Yatağan Termik Santrali, Güney Ege Linyitleri işletmesi (GELi) tarafından kullanılan taşınırlar, Yatağan Termik Santrali tarafından kullanılan taşınmazlar, GELi’nin üzerinde bulunduğu taşınmazlar ve GELi tarafından kullanılan taşınmazların “Varlık Satışı” yöntemi ile, ilgili Maden Ruhsatları ve bu Ruhsatların kapsadığı Maden Sahalarının “işletme Hakkının Verilmesi” yöntemi ile bir bütün halinde özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi gerçekleştirildi. Komisyon başkanlığını Özelleştirme idaresi Başkanı Ahmet Aksu’nun yaptığı ihale, ihaleye katılan şirketlere ihale kurallarının hatırlatılması ile başladı. Yatağan ihalesi elemesiz turda en yüksek teklif 500 Milyon dolar oldu. Elemeli ilk turda en yüksek teklif 799 Milyon dolar olurken bu turda en düşük teklifi vererek elenen ilk şirket IC içtaş Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. oldu. Elemeli ikinci turda en düşük teklifler eşit geldiği için bu tur tekrarladı. Bu turda en yüksek teklif 928 Milyon dolar oldu. Tekrarlanan Elemeli ilk turda en yüksek teklif 982 Milyon dolar olurken bu turda en düşük teklifi vererek elenen ilk şirket Limak inşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. oldu. Son elemeli turda en düşük teklifi vererek elenen şirket Çelikler Taahhüt inşaat ve Sanayi A.Ş. oldu. “Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret A.Ş, Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş, Konya Şeker Sanayi ve Ticaret A.Ş.” ile açık artırmaya geçildi. Açık artırma başlangıç rakamı 1 Milyar 082 Milyon dolar artırım aralığı 1 Milyon dolar olarak açıklandı. Açık artırmada süre 1 saat olarak belirlendi. ihalede ilk çekilen Konya Şeker Sanayi ve Ticaret A.Ş. oldu. Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş. arasında süren kıyasıya yarışın ardından Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş. nin de ihaleden çekilmesi ile ihalede 1 Milyar 091 Milyon dolarlık teklif veren Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ihalenin galibi oldu. ELSAN: Uyumlu Bir Şekilde Çalışacağız ihalenin ardından Elsan Elektrik grubu adına açıklamama yapan Ömer Erol, "Biz, ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Bölgenin insanıyız.
Çalışanı ile tedarikçisi ile iyi bir işletmecilik yapmak niyetindeyiz.” dedi. Gazetecilerin, "Finansman açısından ön hazırlığınız var mı?" sorusuna Erol, "Finansman ile ilgili çalışmalarımız yapıldı. Kafamızdaki fiyat içinde aldı. Hazırlıklarımız var. Sıkıntımız yok." cevabını verdi. işçilerin, endişelerinin hatırlatılması üzerine de Erol, "Biz, bölgenin insanıyız. Şirket merkezimiz Denizli’de. Yaptığımız uygulamalar belli. Yöre insanı ile çalışmayla herkesle uyumlu çalışma niyetindeyiz." açıklamasını yaptı.
"Kapasite arttırımı ve yatırım olacak mı?" sorusuna ise Erol, "Yatırım ihtiyacımız var. Gerekli sürede yatırımlarımızı yapacağız." karşılığını verdi. Bu haberin tüm hakları www.enerjimagazin.com'a aittir.
Aktif Link verilerek veya açık kaynak gösterilerek kullanılabilir.
Kaynak: Editör:
Etiketler: Yatağan, Elsan'ın, Oldu,
Yorumlar
Haber Yazılımı