VEDAŞ'tan Rekor Tahsilat
Haber
17 Şubat 2017 - Cuma 12:00 Bu haber 2608 kez okundu
 
VEDAŞ'tan Rekor Tahsilat
- Haberi
VEDAŞ'tan Rekor Tahsilat

Enerjimagazin- Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'nin enerji ihtiyacını karşılayan Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ), kentlerdeki kayıp -kaçak oranını düşürmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Türkiye 'de kaçak elektriğin en fazla kullanıldığı illerden olan Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de, kayıp-kaçak oranını azaltmak için kontrol ekipleri oluşturan VEDAŞ, belirlenen program kapsamında tüm ev ve iş yerlerinin tesisatını tek tek kontrol ediyor. VEDAŞ'ın, 4 Ekim 2013'te Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve dönemin içişleri Bakanı Muammer Güler'in de katıldığı törenle özelleştirilmesinin ardından göreve başlayan ekipler, şu ana kadar 200 binin üzerinde evin tesisatını kontrol ederek, kaçak elektrik kullandığı belirlenen ev ve iş yerlerinin elektrik sayaçlarını değiştirdi.
Kaçak elektrik kullanımı ve önlenmesi konusunda açıklamada bulunan VEDAŞ Bölge Müdürü Zafer Türüt, sorumluluk alanlarında bulunan illerin en büyük sorununun kaçak elektrik kullanımındaki aşırılık olduğunu söyledi. Türüt, bölgedeki kanaat önderleriyle yaptıkları toplantıların yanı sıra deneyimli ekiplerin de programlı şekilde sahada kaçak taraması yaptığına değinerek, şunları kaydetti:
"Yaptığımız çalışmalar neticesinde özelleşme öncesi yüzde 70'ler seviyesinde olan kayıp-kaçak oranı 2013 yılı sonunda yüzde 66, 2014 yılı sonunda ise yüzde 61 seviyesine inmiştir. Özelleşmeden sonra 200 binin üzerinde tesisat kontrol edilmiş ve 33 bin 271 kişi hakkında kaçak tutanağı tutulmuştur. Bu kişilerden toplam 37 milyon 551 bin 613 lira tahsil edilmiştir. " a.a
Kaynak: Editör:
Etiketler: VEDAŞ'tan, Rekor, Tahsilat,
Yorumlar
Haber Yazılımı