Türk Öğrencilere Çin’de Nükleer Enerji Alanında Yüksek Lisans Fırsatı
Haber
27 Ocak 2023 - Cuma 20:27 Bu haber 7927 kez okundu
 
Türk Öğrencilere Çin’de Nükleer Enerji Alanında Yüksek Lisans Fırsatı
ENERJİ Haberi
Türk Öğrencilere Çin’de Nükleer Enerji Alanında Yüksek Lisans Fırsatı

Türkiye’de nükleer enerji alanında yetişmiş insan kaynağını geliştirmek amacıyla Çin’e öğrenci gönderim programları devam ediyor. Çin’de yüksek lisans eğitimi görmek isteyen öğrenciler için son başvuru tarihi 31 Ocak 2023 olarak belirlendi. 2023-2024 eğitim-öğretim yılı için 10 öğrenci seçilecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Cumhuriyeti ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında 2012 yılında imzalanan "Nükleer Enerjinin Barışçıl Amaçlarla Kullanımına Dair İşbirliği Anlaşması" çerçevesinde Türkiye’de nükleer enerji alanında yetişmiş insan kaynağını geliştirmek amacıyla Çin’e öğrenci gönderim programları devam ediyor.

Bu kapsamda, Dünya’nın önde gelen üniversitelerinden olan Tsinghua Üniversitesi’nde 6 yıldır süren “Uluslararası Nükleer Enerji Mühendisliği ve Yönetimi Yüksek Lisans Programı”na (TUNEM) 2023-2024 eğitim-öğretim yılı için dahil olacak 10 öğrenci seçilecek. Program, gelecekte Türkiye’nin nükleer enerji alanında söz sahibi olacak isimlerini yetiştirmeyi amaçlıyor.

Türkiye Nükleer Enerji A.Ş. (TÜNAŞ) koordinatörlüğünde yürütülen program tamamen İngilizce yürütülecek olup, ders, staj ve tez süreçleri dahil olmak üzere 2 yıl sürecek. 

Programa üniversitelerin mühendislik, fizik veya kimya bölümlerinden mezun olmuş kişiler veya Temmuz 2023’e kadar mezun olacak öğrenciler başvurabilecek. Başvuranların İleri düzeyde İngilizce bilmesi ve lisans genel not ortalamasının en az 2,5 olması gerekiyor. 

Programa katılmaya hak kazanan öğrencilerin masrafları Türkiye ve Çin tarafından karşılanacak. Program çerçevesinde 2 yıl okul ücretinden muaf olacak adaylardan programa başvuru ücreti de alınmayacak. Konaklama imkanı ve sağlık sigortası hakkı bulunacak öğrencilere aylık 4 bin 500 yuan (yaklaşık 12 bin TL) burs, gidiş-dönüş uçak bileti ve Çince dil kursu imkanı da sağlanacak. 

Programa başvurmak isteyen adayların tamamı İngilizce ve PDF formatında olacak, öz geçmişini, onaylı lisans not dökümünü, İngilizce bilgisini gösteren uluslararası denkliğe sahip belgelerini ve niyet mektubunu 31 Ocak 2023 tarihine kadar tunas.hr@enerji.gov.tr elektronik posta adresine eksiksiz bir şekilde iletmesi gerekiyor.

Yapılacak değerlendirmenin ardından sonuçlar, yine elektronik posta yoluyla adaylara duyurulacak.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Mert Ciğerli
Etiketler: çin, nükleer, enerji, yüksek lisans
Yorumlar
Haber Yazılımı