TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin Emekliye Ayrıldı
Haber
01 Şubat 2024 - Perşembe 15:20 Bu haber 6191 kez okundu
 
TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin Emekliye Ayrıldı
GÜNDEM Haberi
TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin Emekliye Ayrıldı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin emekliye ayrıldı.

"Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda yaprak dökümü devam ediyor"

2017 yılının Eylül ayından itibaren Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü görevini yürütmekte olan Melih Han Bilgin da emekliye ayrıldı. Bilgin, dün makamında düzenlenen törenle personeline veda etti.

"Bilgin'den Veda Mesajı"

TPAO çalışanarı için bir veda mesajı da yayımlayan Bilgin, mesajında aşağıdaki ifadelere yer verdi:

"Değerli Çalışma Arkadaşlarım,
2017 ile 2024 yılları arasında yaklaşık 6.5 yıl süren görevimden bugün emekliliğe ayrılıyorum. Emeklilik kararımla, sizlere veda etmenin hüznünü yaşarken, bu enerji yolculuğunun bir parçası olmanın gururunu ve mutluluğunu da birlikte yaşıyorum. Birlikte geçirdiğimiz bu süre boyunca yaşadığım deneyimler, başarılar ve zorluklar, benim için unutulmaz bir deneyim ve hazine oldu.
Göreve başladığım ilk günden beri, Ortaklığımızın enerji sektöründeki önemli adımlarına şahitlik etmek ve bu yolda sizlerle birlikte ilerlemek benim için büyük bir onur ve mutluluk oldu. Hepinizin özverisi, kararlılığı ve çalışkanlığı sayesinde birçok zorluğu aştık, büyük projelere imza attık ve Türkiye'nin enerji bağımsızlığına katkı sağladık.
Kısa zamanda büyük işler başardık. Türkiye'nin milli enerji filosunu oluşturduk, sismik gemilerimiz ve 4 sondaj gemimizle Mavi Vatan'ı karış karış aradık. Keşfin Ateşini yaktığımız Karadeniz'de tarihimizin en büyük keşfini gerçekleştirdik. Özveri, sabır ve güçlü bir inançla devletimize ve milletimize verdiğimiz sözü yerine getirdik. Filyos'u bir enerji üssü haline getirerek çıkardığımız doğal gazı rekor sürede milletimizle buluşturduk.
Gece gündüz demeden, kesiften kesfe koştuk. Karada, terörden temizlenen Gabar Dağı'nda petrolü konuşur olduk. "Aşkımız devlet, dağlar bize ne yazar." diyerek aştığımız dağlarda Türkiye'nin en büyük ve en kaliteli petrol rezervini keşfettik. Yurt içinde ve yurt dışında Cumhuriyet tarihimizin en yüksek üretim rakamlarına ulaşmanın sevincini hep birlikte yaşadık.
Biz bize yeteriz dedik ve yerli ve milli üretime destek verdik. Genç nesillere her fırsatta inandık ve nitelikli insan kaynağımızın gelişimi için önemli adımlar attık. Her zaman söylediğim gibi başarı takımındır. Eğer bir başarısızlık varsa o bana aittir. Ama bugün geldiğimiz noktada büyük başarıları sizlerle birlikte yaşadık. Sizlerle tanışmak ve çalışmak benim için büyük bir gurur olmuştur. Birlikte çalıştığımız süre boyunca gösterdiğiniz özverili çalışma ve fedakarlık için her birinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
Yeni dönemde ortaklığımızın sizlerin birlik ve beraberliğiyle, daha büyük başarılara imza atmasını temenni ediyor, her birinize iş yaşamınızda ve kişisel hayatınızda başarılar ve mutluluklar diliyorum.
"

www.enerjimagazin.com'un enerji kulislerinden edindiği bilgiye göre, önümüzdeki günlerde Bakanlığa bağlı diğer kurumlarda da buna benzer ayrılıkların yaşanması bekleniyor.

 

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Şenol Ciğerli
Etiketler: tpao, melih han bilgin
Yorumlar
Haber Yazılımı