TEİAŞ EÜAŞ ve TPAO'ya Atama
Haber
27 Kasım 2021 - Cumartesi 08:10 Bu haber 23918 kez okundu
 
TEİAŞ EÜAŞ ve TPAO'ya Atama
GÜNDEM Haberi
TEİAŞ EÜAŞ ve TPAO'ya Atama

Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atamalar Hakkında Kararlar Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre; Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Yönetim Kurulu Üyeliğine Eski Çevre ve Şehircilik Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Yasin Kalem, Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) Yönetim Kurulu Üyeliğine Kamu Sermayeli Kuruluş ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Feyza İleri, Türkiye Petrolleri A.O. Yönetim Kurulu Üyeliğine ise Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkan Yardımcısı Kutluhan Taşkın atandı.

Yasin Kalem

Yasin Kalem, 1968 yılında Yozgat'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara'da tamamladıktan sonra  Ankara  Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü'nden mezun oldu. 

Gazi Üniversitesi Atom Molekül Fiziği Kürsüsünde yüksek lisansını tamamladıktan sonra yine aynı Üniversite'de doktora çalışmalarına başladı. Teknik Uzmanlık, Milletvekili Danışmanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı, Bakan Özel Kalem Müdürlüğü, Bakan Başdanışmanlığı, EPDK Başkan Danışmanlığı görevlerinde bulundu. 26.08.2015 tarihinde TBMM Destek Hizmetleri Başkanlığı'na atandı. 

Kayseri ve civarı Ticaret A.Ş., Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Çoruh EDAŞ ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Yönetim Kurulu Üyelikleri, KCETAŞ Denetim Kurulu Üyeliklerinin yanı sıra Muay-Thai, Güreş, Judo Federasyonu Üyelikleri ve Asbaşkanlıkları, TEAŞ Güreş Kulübü Delegesi ve halihazırda Güreş Federasyonu Disiplin Kurulu Üyeliklerinde bulundu.

13 Ocak 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile Çevre ve Şehircilik Mesleki Hizmetler Genel Müdürü olarak atanan Kalem, 2021 yılının başında bu görevinden alındı.

Çok sayıda karma ve kişisel sergi ile profesyonel ressam olan Yasin KALEM İngilizce bilmekte olup evli ve 3 çocuk babasıdır.

Kutluhan Taşkın

1978 yılında Konya’nın Akşehir ilçesinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Akşehir’de tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi işletme bölümünden 2001 yılında mezun oldu. Aynı yıl Devlet Planlama Teşkilatı Ekonomik Modeller ve Stratejik Araştırmalar Genel Müdürlüğünde Planlama Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı. 2006 yılında Planlama Uzmanlığına atandı.

2003-2007 ve 2009-2011 dönemlerinde Yıllık Programlar ve Konjonktür Değerlendirme Genel Müdürlüğünde görev yaptı. 2007-2009 döneminde Cornell Üniversitesi (ABD) kamu yönetimi programında yüksek lisansını tamamladı.

2011-2016 döneminde Kalkınma Bakanlığı Kurumsal ve Stratejik Yönetim Dairesi Başkanlığı görevinde bulundu. 2016-2018 döneminde Kalkınma Bakanlığı Ekonomik Modeller ve Stratejik Araştırmalar Genel Müdür vekili olarak görev yaptı.

2018-2021 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Plan ve Programlar Genel Müdürlüğü görevini yaptı. Ekonomik Modelleme ve Konjonktür Değerlendirme Genel Müdürlüğü görevini de vekâleten sürdürmüştür.

21 Mayıs 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkan Yardımcısı olarak atandı.

Evli ve bir çocuk babasıdır.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Şenol Ciğerli
Etiketler: eüaş, teiaş, tpao, resmi gazete
Yorumlar
Haber Yazılımı