TEDAŞ ‘Türkiye’nin Güvenilen Markası’ Sertifikasını Almaya Hak Kazandı
Haber
21 Mart 2024 - Perşembe 09:30 Bu haber 3071 kez okundu
 
TEDAŞ ‘Türkiye’nin Güvenilen Markası’ Sertifikasını Almaya Hak Kazandı
GÜNDEM Haberi
TEDAŞ ‘Türkiye’nin Güvenilen Markası’ Sertifikasını Almaya Hak Kazandı

Türkiye İtibar Akademisi tarafından her yıl açıklanan Türkiye İtibar Endeksi (TİE) raporunda en az 3 yıl üst üste radara giren Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş (TEDAŞ) Genel Müdürlüğü, ‘Türkiye’nin Güvenilen Markası’ unvanını kazandı.

Türkiye İtibar Akademisi, 2024’ün ‘Güvenilen Markaları’nı yayınladı. TEDAŞ, açıklanan ‘BrandTrust Insight 2024’ listesine göre; bu yıl ‘Türkiye’nin Güvenilen Markası’ sertifikasını almaya hak kazandı.  ‘BrandTrust Insight’da Türkiye İtibar Akademisi tarafından her yıl açıklanan Türkiye İtibar Endeksi (TİE) raporunda en az 3 yıl üst üste radara giren marka ve kurumlar ‘Türkiye’nin Güvenilen Markası’ unvanını kazanıyor.

‘Türkiye’nin Güvenilen Markası’ unvanın önemini, Türkiye İtibar Akademisi Başkanı Ertan Acar, “Tüketici, her gün, farklı kanallardan, sayısız mesajlarla kuşatılmış durumdadır. Tüketici ve müşterilerin farklı alternatiflere, çeşitli ve çok sayıda kanaldan, istediği zaman, uygun fiyatla ulaşabilmesi müşterilerin ikna edilebilmesini daha da zorlaştırmıştır. Bu nedenle hedef kitle ve paydaşlarla bağ kurmanın en etkili yolu markalaşmaktır. Bu nedenle, Türkiye İtibar Akademisi tarafından ‘Türkiye’nin Güvenilen Markaları’nın tescil edilmesi süreci kalite, fiyat gibi somut faydalar yanında, soyut ve duygusal doyumlar, vaatlerin algılanması, sektörü ya da kategorisi dillendirildiğinde öncü ya da lider markalardan biri olarak hatırlanıyor olma gibi pek çok parametre sonucunda elde edilen başarının belgelendirilmesidir” diye açıkladı.

“Türkiye’nin Güvenilen Markası” olmanın kriterleri
Acar, Türkiye İtibar Akademisi’nin ‘BrandTrust Insight 2024 Güvenilen Marka’ tescil kriterlerini ise şu şekilde aktardı:

“Türkiye’nin Güvenilen Markası tescili için başvurulan markanın, sektöründe ya da kategorisinde en az 5 yıldır faaliyette olması, ‘Güvenilen Marka’ tescili için başvurulan markanın, Türkiye İtibar Akademisi tarafından her yıl açıklanan Türkiye İtibar Endeksi (TİE), yıllık raporlarında en az 3 yıl üst üste radara girmiş olması gerekir. Yani Türkiye örneklemi kabul edilen NUTS 2’de, 72 ilde deneklere yardımsız sorular yöneltilerek gerçekleştirilen TİE araştırmasında söz konusu kurum, kuruluş, ürün ya da hizmet markasının sektörü ya da kategorisine ilişkin deneklerce verilen yanıtlarda adının zikredilmesi gerekmektedir.”

Listede yer alan markaların Türkiye İtibar Akademisi’ne başvurarak ‘BrandTrust Insight 2024’ göre ‘Türkiye’nin Güvenilen Markası’ tescil belgelerine ulaşabileceğini ifade eden Acar, “Tüm araştırmalarımızda olduğu gibi Türkiye’nin Güvenilen Markası tescil belgesinde de başarı sertifikalarını satın alan markalar tüm iletişim çalışmalarında markalarını Türkiye’nin Güvenilen Markası olarak kullanmaya hak kazanacaklar” diye konuştu.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Şenol Ciğerli
Etiketler: tedaş, elektrik, enerji
Yorumlar
Haber Yazılımı