TEDAŞ Bir İlke İmza Attı
Haber
09 Aralık 2021 - Perşembe 20:05 Bu haber 13121 kez okundu
 
TEDAŞ Bir İlke İmza Attı
TEDAŞ, Fotovoltaik Güç Sistemleri Personeli mesleğinin bütün birimlerinden yetkilendirilen ilk belgelendirme kuruluşu oldu.
ELEKTRİK Haberi
TEDAŞ Bir İlke İmza Attı

Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş (TEDAŞ) Genel Müdürlüğü, "Fotovoltaik Güç Sistemleri" mesleğinin bütün birimlerinden yetkilendirilen ilk belgelendirme kuruluşu oldu.
TEDAŞ, Türkiye Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından gerçekleştirilen gözetim ve kapsam genişletme denetimi sonunda "Fotovoltaik Güç Sistemleri Personeli Seviye 3, Fotovoltaik Güç Sistemleri Personeli Seviye 4 ve Fotovoltaik Güç Sistemleri Personeli Seviye 5" meslekleri kapsamında yetkilendirilen ilk belgelendirme kuruluşu oldu. Kurum böylece yetki kapsamındaki meslek sayısını da on ikiye yükseltti.
TEDAŞ'tan konuya ilişkin yapılan açıklamada "Kurumumuz enerji sektörünün gelişimi ve ulusal yeterliliklerde belirtilen mesleki bilgi ve beceriler ile istihdam arasındaki ilişkiyi güçlendirmek amacıyla kalite ve verimlilik odaklı çalışmalar doğrultusunda belgelendirme sürecini; adil, etik, tarafsız ve bağımsız olarak sürdürmektedir." denildi.

 

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Şenol Ciğerli
Etiketler: TEDAŞ, ELEKTRİK, fotovoltaik, ges,
Yorumlar
Haber Yazılımı