Siirt'te Son Madencinin Cesedine Ulaşıldı
Haber
16 Aralık 2016 - Cuma 10:43 Bu haber 31216 kez okundu
 
Siirt'te Son Madencinin Cesedine Ulaşıldı
MADEN Haberi
Siirt'te Son Madencinin Cesedine Ulaşıldı

Enerjimagazin-Siirt'in Şirvan ilçesindeki özel maden ocağında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan son işçinin cesedine ulaşıldı.
Şirvan’ın Maden köyünde 17 Kasım'daki faciada toprak altında kalan 16 işçiden 15'inin cesedi çıkarılırken, işçilerden ibrahim Kılınç (21) için Siirt, Batman, Bitlis, Diyarbakır, Van, Erzurum, Ankara, Konya ve Zonguldak'tan gelen AFAD, Kızılay, UMKE, Türkiye Kömür işletmeleri, Maden Tetkik Arama Enstitüsü, TPAO, DEDAŞ, Türk Telekom, Maden işleri Genel Müdürlüğü, il Jandarma Komutanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile Park Elektrik görevlilerince, 213 iş makinesi ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığına bağlı arama-kurtarma köpeklerinin de kullanıldığı çalışmalar aralıksız sürdü. Arama kurtarma köpeklerinin çalışmalar sırasında tepki verdikleri bölgede ekiplerce Kılınç'ın cesedine ulaşıldı. Toprak altından çıkarılan ceset, otopsi için Siirt Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Böylece çalışmalarda toprak altında kalan 16 işçinin tamamının cesedi çıkarılmış oldu.
Müsteşar Dönmez Duyurdu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, Twitter hesabından yaptığı açıklamada göçük altındaki madenciye ulaşıldığını belirterek “Siirt’teki maden göçüğünde kalan son kazazedeye ulaşıldı. Kazada ölen tüm işçi kardeşlerime rahmet ailelerine başsağlığı dilerim” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Siirt'te, Son, Madencinin, Cesedine, Ulaşıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı