pkk İki Fırat EDAŞ İşçisini Şehit Etti
Haber
02 Ekim 2021 - Cumartesi 21:03 Bu haber 20982 kez okundu
 
pkk İki Fırat EDAŞ İşçisini Şehit Etti
GÜNDEM Haberi
pkk İki Fırat EDAŞ İşçisini Şehit Etti

Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Yolaçtı Köyü mevkiinde içerisinde Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş (Fırat EDAŞ) işçilerinin bulunduğu aracın geçişi sırasında el yapımı bomba patladı. Araç içerisinde bulunan Fırat EDAŞ çalışanlarından Ömer Faruk Kaya ve Emrullah Anşin hayatını kaybetti. Bakan Dönmez saldırıyı kınadı.

Edinilen bilgiye göre bugün saat 11.00 sıralarında Bingöl'ün Genç ilçesi Yolçatı Köyünde yaşanan elektrik arızasını gidermek için bölgeye giden Fırat EDAŞ çalışanlarını taşıyan aracın geçişi sırasında ALÇAK bölücü terör örgütü mensuplarınca yola tuzaklanan uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu Ömer Faruk Kaya ve Emrullah Anşin isimli 2 işçi şehit oldu. Anşin’in 40, Kaya’nın ise 31 yaşında olduğu öğrenildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez bir mesaj yayımlayarak hain saldırıyı kınadı.

Dönmez’in mesajı şu şekilde: “Bingöl’ün Genç ilçesi Yolaçtı köyünde iki enerji çalışanı, görevi başındayken bölücü terör örgütünün saldırısında şehit olmuşlardır. Çalışma arkadaşlarımız Emrullah Anşin ve Ömer Faruk Kaya’ya Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

Vatandaşlarımıza kesintisiz enerji sağlamak için büyük bir özveri ile mesai harcayan arkadaşlarımıza yönelen bu hain saldırıyı kınıyoruz.”

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Mert Ciğerli
Etiketler: ömer faruk kaya, emrullah anşin, elektrik, terör, fırat edaş
Yorumlar
Haber Yazılımı