Madenciler iş Bıraktı
Haber
11 Temmuz 2015 - Cumartesi 12:01 Bu haber 33398 kez okundu
 
Madenciler iş Bıraktı
MADEN Haberi
Madenciler iş Bıraktı

Enerjimagazin-Bartın’ın Amasra ilçesi'nde özel maden şirketinde çalışan işçilerin, işverenin en az 2 asgari ücret ödeme yükümlülüğünü yerine getirmediği gerekçesiyle önceki gün başlattıkları iş bırakma eylemi sürüyor. Amasra'da faaliyet gösteren şirketin 3 kuyusunda çalışan 310 işçi, işverenin, 11 Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe giren düzenlemede yer alan linyit ve taşkömürü çıkarılan madenlerde çalışan işçilere en az 2 asgari ücret ödenmesi yükümlülüğünü yerine getirmediği gerekçesiyle önceki gün iş bıraktı.
 Tarlaağzı Kuyusu'nun bulunduğu şirketin idari binasının önünde çadır kuran madenciler, bugün de eylemlerini sürdürdü. Çadırın girişine, 'Ücretler ödenene kadar iş yok' yazılı afiş asan madencilere, şirkette örgütlü olan Genel Maden işçileri Sendikası'nın (GMiS) Genel Başkan Yardımcısı isa Mutlu, Genel Mali Sekreter Adnan Tıksa, sendika şube başkanları ve yönetim kurulu üyeleri de destek verdi.
 Genel Başkan Yardımcısı isa Mutlu, hiçbir zaman bu eylemi yapmak istemediklerini, ancak işverenin işçilerin hakkı olan 2 asgari ücret yasasını uygulamamak için elinden geleni yaptığını söyledi. 1 hafta sonra yasal grev kararı alma haklarının doğacağını ifade eden Mutlu, işverene çağrıda bulunarak, şöyle dedi:
"işçimizin huzurunda bu işi beraber çözelim. Burada yıllardır iş huzuru ve iş barışı içinde çalışma sistemi vardı. Amasra'ya yatırım yapan Hattat'a her zaman teşekkür ettik. Bu yatırımlarını devam ettirmek istiyorsa Amasra halkıyla, maden işçisiyle, Zonguldak ve Bartın halkıyla her zaman iyi geçinmek zorundalar. Aksi halde her taraf zarar görür. Biz işverene ve işçimize zarar vermeyi düşünmedik. Tekrar ediyorum. 2 asgari ücret alınmadığı sürece hiçbir zaman masaya oturmamız mümkün değil. Bu sorun ya çözülecek, ya çözülecek."

Kaynak: Editör:
Etiketler: Madenciler, iş, Bıraktı,
Yorumlar
Haber Yazılımı