EÜAŞ ve TEMSAN Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
Haber
19 Şubat 2022 - Cumartesi 11:35 Bu haber 21264 kez okundu
 
EÜAŞ ve TEMSAN Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
ELEKTRİK Haberi
EÜAŞ ve TEMSAN Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Elektrik Üretim A.Ş (EÜAŞ) Genel Müdürlüğü ile TEMSAN arasında Türbin Tasarım Projelerinde Birlikte Çalışılması İle İlgili Protokol imzalandı. EÜAŞ Genel Müdürü Dr. İzzet Alagöz ve TEMSAN Genel Müdürü Fatih Öztürk’ ün imzaladığı protokol kapsasmında Araştırma Geliştirme (Ar-Ge), Ürün Geliştirme (Ür-Ge) ve tasarım alanlarında karşılıklı iş birliği geliştirilerek yerli türbinlerin tasarım ve imalatı planlanıyor.

Enerji santral ekipmanlarının sağlanması amacıyla 1975 yılında kurulan TEMSAN, kamu ve özel sektöre ait bazı hidroelektrik santrallerin tasarımının yanı sıra kendi tasarımı olan türbinlerin imalatını da gerçekleştiriyor.  Yapılacak iş birliği çerçevesinde ilk aşamada TEMSAN tasarımı olan türbinlerin EÜAŞ Otomasyon Sistemi kullanılarak tasarlanıp imal edilmesi ve EÜAŞ tesislerinde uygulama örneklerinin gerçekleştirilmesi planlanıyor.

EÜAŞ Genel Müdürü Dr İzzet Alagöz ve EÜAŞ Genel Müdür Yardımcısı Zafer Sümengen ile TEMSAN Genel Müdürü Öztürk, İmza töreninin ardından TEMSAN AŞ Ar-Ge ve Tasarım Merkezi’ni ziyaret ederek Ar-Ge Merkezi çalışanları ile tanışma toplantısı gerçekleştirdi. Yanılma toplantısında Alagöz tarafından EÜAŞ Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgiler verildi. TEMSAN AŞ ile karşılıklı beklentiler ve önümüzdeki süreçte yapılması gereken projelere ilişkin hedefler konuşuldu.

İmzalanan Protokol ile;

* EÜAŞ Personeline türbin Tasarımı Eğitimlerinin verilmesi,

* Oluşturulacak ortak proje grupları ile hidrolik santral tasarımı ve otomasyon sistemleri alanlarında ortak projelerin gerçekleştirilmesi,

* EÜAŞ Otomasyon Sistemi (EOS) Eğitim ve Ar-Ge Düzeneklerinin TEMSAN’a sağlanması,

* TEMSAN Personeline EÜAŞ Otomasyon Sistemi (EOS) eğitimlerinin verilmesi,

* EÜAŞ Otomasyon Sisteminin (EOS) TEMSAN ürün geliştirme çalışmalarında kullanılması sırasında ihtiyaç duyulabilecek teknik desteğin sağlanması hedefleniyor.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Şenol Ciğerli
Etiketler: Eüaş, temsan, izzet alagöz
Yorumlar
Haber Yazılımı