EÜAŞ'tan Dolandırıcılık Uyarısı
Haber
03 Mart 2024 - Pazar 21:18 Bu haber 3410 kez okundu
 
EÜAŞ'tan Dolandırıcılık Uyarısı
GÜNDEM Haberi
EÜAŞ'tan Dolandırıcılık Uyarısı

Elektrik Üretim A.Ş (EÜAŞ) Genel Müdürlüğü vatandaşları, yapay zekâ aracılığıyla kamuoyunda tanınan kişilerin ses ve görüntüleri ile Kuruluşun adı, logosu ve görselleri kullanılarak, internet sayfasının da birebir kopyası oluşturularak EÜAŞ hisselerinin satışa çıkarıldığı şeklindeki ifadelerle yapılan dolandırıcılık girişimlerine karşı uyardı.

Kurumun internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

DOLANDIRICILIK UYARISI
Yapay zekâ marifetiyle kamuoyunda tanınan kişilerin ses ve görüntüleri ve Kuruluşumuzun adı, logosu ve görselleri kullanılarak, internet sayfamızın birebir kopyası oluşturularak, EÜAŞ hisselerinin satışa çıkarıldığı ve benzer şekillerde dolandırıcılık girişimleri ile karşılaşılmaktadır.
Bu içerikler tamamen gerçek dışı olup, vatandaşlarımız bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmalıdır.
EÜAŞ yüzde yüz kamu sermayeli bir kamu iktisadi teşebbüsüdür. Resmi internet sitemiz www.euas.gov.tr'dir Kuruluşumuz hisseleri borsada yer almaz, vatandaşlarımızın doğrudan para yatırarak katılabileceği herhangi bir yatırım planı söz konusu değildir.
Lütfen dikkatli olunuz ve bu tür içeriklerle karşılaştığınızda tıklamayınız.
Yapay zekâ araçları kullanılarak üretilen EÜAŞ temalı internet sitesi ve İçeriklerden mağdur olmamanız için özenli ve dikkatli olmanız gerektiğini bir kez daha hatırlatır, saygılar sunarız.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Mert Ciğerli
Etiketler: eüaş, elektrik, enerji, dolandırıcılık
Yorumlar
Haber Yazılımı