EÜAŞ'ta Tasarruf Dönemi Başladı
Haber
21 Eylül 2023 - Perşembe 19:43 Bu haber 8369 kez okundu
 
EÜAŞ'ta Tasarruf Dönemi Başladı
ELEKTRİK Haberi
EÜAŞ'ta Tasarruf Dönemi Başladı

Elektrik Üretim A.Ş (EÜAŞ) Genel Müdürü Zafer Benli, tasarruf tedbirleri genelgesi yayımladı. Genelgede taşıt kullanımından proje ve yatırımlara kadar tasarruf edilmesi planlanan pek çok konu yer aldı. Genelgeye göre, en iyi tasarruf performansı gösteren birim ve işletme yöneticileri ödüllendirilecek.

Kurumdan yapılan açıklamaya göre, Kamu kaynaklarının etkin ve verimli bir şekilde kullanılarak giderlerin azaltılması, maliyetlerin düşürülüp faaliyetlerimizin etkili, verimli ve ekonomik bir şekilde sürdürülebilmesini teminen her alanda tasarruf sağlanmasına yönelik tasarruf tedbirlerinin alınması gerekli görüldü.

Merkez ve taşra teşkilatına duyurulan genelgeye göre Acil ve zorunlu haller dışında hiçbir surette hizmet binası, lojman, her ne adla olursa olsun kamp, eğitim, dinlenme ve benzeri sosyal tesis ile bunlarla ilgili arsa ve arazi satın alınmayacak, kamulaştırılmayacak, yeni kiralama yapılmayacak ve yeni inşaata başlanılmayacak. Acil ve zorunlu haller dışında her ne suretle olursa olsun yeni taşıt edinilmeyecek. Taşıt takip sistemi bütün resmi veya hizmet alımı araçlara takılacak, araçlar uygulama üzerinden hem birim amirleri, hem de Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından takip edilerek raporlanacak.

Alımlarda, enerji verimliliği yüksek olan ürünler tercih edilecek. Elektrik, su, doğalgaz, akaryakıt vb. kaynakların kullanımında israfı önlemek amacıyla gerekli tedbirler alınacak, çalışma odalarında elektrikli ısıtıcılar kesinlikle kullanılmayacak, gün içerisinde güneş aydınlığının olduğu zamanlarda ışıklar açık bırakılmayacak. Elektrik, akaryakıt, doğal gaz ve su gibi ölçülebilir bütün kaynaklar ve kullanılan kırtasiye ve sarf malzemeleri “EÜAŞ Tasarruf Uyulama Yazlımı” ile takip edilerek bir önceki yılın aynı ayı ile karşılaştırılacak ve en iyi performansı gösteren birim ve işletme yöneticileri ödüllendirilecek. Ölçülebilen tasarruf verileri aynı zamanda birim ve işletme amirlerinin performans değerlendirilmesinde dikkate alınacak, ilk 5’e giren birim ve işletme yöneticileri mevzuat çerçevesinde ödüllendirilecek.

Mevcut personelin etkin ve verimli çalışmasını sağlamak üzere gerekli tedbirler alınacak, personelin hizmet standartlarına uygun ve dengeli bir şekilde görevlendirilmeleri sağlanarak atıl personel oluşmasına izin verilmeyecek ve mümkün olduğunca ilave personel talebinde bulunulmayacak.

Hizmet içi eğitim, konferans, seminer, çalıştay, sempozyum, toplantı, organizasyon ve benzeri her türlü faaliyet, görevli sayısı ve görev süresi en az seviyede tutularak şirkete ait tesislerde düzenlenecek.

Basın izleme ile ilgili birimler hariç hiçbir şekilde günlük gazete alımı yapılmayacak, görev alanı ile ilgili olmayan yayınlara abone olunmayacak, mevcut abonelikler bu kapsamda gözden geçirilecek.

Faaliyetlerin tanıtımına yönelik rapor, kitap, dergi, bülten ve benzeri yayınlar basılmayacak, bu dokümanların hazırlanması ve paylaşımı elektronik ortamda yapılacak. Bastırılması zorunlu görülen dokümanlar, ilgili birimin bağlı bulunduğu Genel Müdür Yardımcısı’nın onayı ile ihtiyaç sayısı kadar bastırılacak ve ekonomik malzeme kullanımı tercih edilecek.

Bu haberin tüm hakları enerjimagazin.com'a aittir.
Aktif Link verilerek veya açık kaynak gösterilerek kullanılabilir.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Mert Ciğerli
Etiketler: eüaş, zafer benli, tasarruf, enerji, elektrik
Yorumlar
Haber Yazılımı