EÜAŞ Genel Müdür Yardımcılığı Görevine Dr. Feti Erbaş Atandı
Haber
09 Eylül 2022 - Cuma 22:51 Bu haber 41350 kez okundu
 
EÜAŞ Genel Müdür Yardımcılığı Görevine Dr. Feti Erbaş Atandı
Elektrik Üretim A.Ş (EÜAŞ) Genel Müdür Yardımcılığı görevine Dr. Feti Erbaş atandı.
GÜNDEM Haberi
EÜAŞ Genel Müdür Yardımcılığı Görevine Dr. Feti Erbaş Atandı

EÜAŞ Genel Müdür Yardımcısı Kazım Özgür’ün MAPEG Genel Müdür Yardımcısı olarak atanması nedeniyle boşalan EÜAŞ Genel Müdür Yardımcılığı görevine, EÜAŞ Enerji Alış-Satış Daire Başkanı Dr. Feti Erbaş vekaleten atandı.

Erbaş, ilk ve orta öğrenimini Yerköy/Saray Köyünde, Lise eğitimini Yozgat Lisesinde tamamlamıştır. 1998 Yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olmuş, daha sonra İşletme ve Endüstri Mühendisliği branşlarında Yüksek Lisans yapmıştır. 2021 yılında Türk Hava Kurumu Üniversitesi İşletme Ana Bilim Dalında Doktora çalışmalarını tamamlamış, “Türkiye Elektrik Enerjisi Üretim Sektöründe Uygulanan Yatırım Teşviklerinin; Belirleyicileri ve Ekonomik Büyümeye Etkileri: Ampirik Bir Çalışma” isimli tez çalışması ile doktor unvanı almaya hak kazanmıştır. Evli ve iki erkek evlat babasıdır.

Erbaş, 1998 yılında TEDAŞ Kastamonu Elektrik Dağıtım Müessesinde tesis kontrol mühendisi olarak göreve başlamıştır. Daha sonra sırasıyla Cide İlçe İşletme Başmühendisliği ve Kastamonu merkez tesis başmühendisliği görevlerinde bulunmuştur. 2004 yılında TEDAŞ Genel Müdürlüğü Proje Tesis Daire Başkanlığı proje müdürlüğünde teknik şef olarak göreve başlamış, akabinde aynı birimde proje müdür yardımcılığı görevinde bulunmuştur. 2011 yılında TETAŞ Genel Müdürlüğüne naklen geçiş yapmış, burada Elektrik Piyasaları İşletme Daire Başkanlığında, dengeleme ve uzlaştırma uygulamaları müdürlüğünde görev almış ve TETAŞ Genel Müdürlüğü özel kalem müdürlüğü görevlerini ifa etmiştir. 2012-2013 yıllarında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında danışman olarak görev yapmıştır. 2014 yılından itibaren TETAŞ Genel Müdürlüğünde dönem dönem iki görevi birlikte ifa etmek suretiyle sırasıyla, APK Daire Başkanlığı, Enerji Alış Daire Başkanlığı ve Elektrik Piyasaları İşletme Daire Başkanlığı görevlerini ifa etmiştir. 2018 yılında Maden İşleri Genel Müdürlüğünde Müfettiş olarak görev yapmış, 2019 yılından itibaren EÜAŞ Genel Müdürlüğü Enerji Alış Daire Başkanlığı görevini, 2022 yılında EÜAŞ Genel Müdürlüğü Enerji Alış-Satış Daire Başkanlığı görevini sürdürmüştür. 09.08.2022 tarihinde EÜAŞ Genel Müdür Yardımcılığı görevine vekaleten atanmıştır.

Meslek hayatı boyunca yer aldığı önemli proje ve komisyonlar; TEDAŞ Genel Müdürlüğü birim fiyat hazırlama komisyonu, Denizli şehir elektrik dağıtım şebekesi master projesi, Van şehir elektrik dağıtım şebekesi master projesi, Bursa şehir elektrik dağıtım şebekesi master projesi, Artvin şehir elektrik dağıtım şebekesi master projesi, Hopa(Artvin)-Arhavi(Artvin)-Kadirli(Osmaniye)-Ilıca(Erzurum)-Alaşehir (Manisa) ilçe elektrik dağıtım şebekesi master projeleri, Dünya Bankası ve Avrupa Yatırım Bankası kredili elektrik şebekeleri ıslah projeleri için uygulama projeleri, ihale hazırlıkları ve yer teslim çalışmaları, Tedas Genel Müdürlüğü araştırma ve geliştirme proje grubu, TEDAŞ Genel Müdürlüğü malzeme teknik şartname komisyonları, TEDAŞ Genel Müdürlüğü yapım ve hizmet alım ihaleleri şartname ve sözleşme hazırlama komisyonları, tüm Türkiye YG-AG elektrik dağıtım şebekelerinin Coğrafi Bilgi Sistemine geçiş projesi, SİEMENS elektrik ile birlikte Başkent EDAŞ ve Meram EDAŞ SCADA/DMS projeleri proje yürütme ekibi kontrol ve trafo merkezleri proje mühendisi, Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi elektrik satış anlaşması komisyonu, Afşin-Elbistan A İşletme Hakkı Devri ESA(TETAŞ) hazırlama komisyonu, Sinop Nükleer Güç Santrali Projesi tarife modeli komitesi, TETAŞ Enerji Alım Usul ve Esasları hazırlama komisyonu, Türk-Alman Enerji İşbirliği Termik Santrallerin Esnekleştirilmesi Grubu Eş Başkanı, EÜAŞ elektrik enerjisi temin ihalesi (5 Grupta 285 Milyar kWh) hazırlama komisyonu, yerli kömürden elektrik enerjisi üretimi yapan özel üretim şirketlerinden elektrik enerjisi temini; hazırlık ve değerlendirme komisyon başkanlıkları, Görevi ile ilgili diğer komisyon başkanlıkları-üyelikleri (Geçici ve Kesin Kabuller, v.b).

Meslek hayatı boyunca yer aldığı önemli eğitim ve seminerler; Nükleer Güç Santralları sempozyumu (Paris-FRANSA), AKKUYU Nükleer Güç Santralı projesi eğitimi (Obninsk-RUSYA), EUROELECTRİC Elektrik Piyasalarının Geleceği semineri (Brüksel- BELÇİKA), Scada Dms Data Yönetim kursu (Nürnberg-ALMANYA), Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliği Gün Öncesi Piyasa eğitimi (ANKARA), coğrafi bilgi sistemleri NETGIS Eğitimi (NETCAD Balgat/ANKARA), coğrafi bilgi sistemleri MAPİNFO Eğitimi (MAPİNFO Balgat/ANKARA), coğrafi bilgi sistemleri ARCGIS Eğitimi (İŞLEM GIS Beysukent/ANKARA), YG-AG Elektrik Dağıtım Şebekeleri Topraklama eğitimi (Tedaş İzmir EDM), YG Dağıtım Hatları Projelendirme eğitimi (Tedaş Genel Müdürlüğü), Proje Yönetimi Eğitimi (Ostim Teknik Üniversitesi/ANKARA)

Yayınları; Elektrik Tesisleri Şehir Şebekeleri Etüt Proje İhale ve Kontrol Kitabı.(2006)(500 adet basım yapılmış ve tüm Türkiye’de kullanılmıştır.), “Türkiye Elektrik Enerjisi Üretim Sektöründe Uygulanan Yatırım Teşviklerinin; Belirleyicileri ve Ekonomik Büyümeye Etkileri: Ampirik Bir Çalışma” doktora tezi.

1999 Yılında Kastamonu İli Cide İlçesi Kaymakamlığı, 2002 Yılında TEDAŞ Kastamonu Elektrik Dağıtım A.Ş, 2009 Yılında Tedaş Genel Müdürlüğü tarafından tak ile ödüllendirilmiştir.

www.enerjimagazin.com ailesi olarak Erbaş'a yeni görevinde başarılar dileriz.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Remzi Ciğerli
Etiketler: FETİ ERBAŞ, EÜAŞ, ENERJİ, ATAMA
Yorumlar
Haber Yazılımı