EPDK Tek Percere Sistemi'ne Geçiyor
Haber
29 Temmuz 2014 - Salı 09:07 Bu haber 13008 kez okundu
 
EPDK Tek Percere Sistemi'ne Geçiyor
GÜNDEM Haberi
EPDK Tek Percere Sistemi'ne Geçiyor

Enerjimagazin-Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 'Tek Pencere Sistemi'ne dâhil kurumlara bugünden itibaren Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve Borsa istanbul’un da katılacağını duyurdu.
Yazıcı, "EPDK tarafından akaryakıt harici ürünler için verilen uygunluk belgelerinin elektronik ortamda temini ve takibi, akaryakıt kaçakçılığı ile mücadelede etkinliği artıracak. Ayrıca usulsüzlüğü ve sahteciliği de önleyecek." dedi.
Bakan Yazıcı konuyla ilgili yazılı açıklamasında, ithalat ve ihracat işlemlerinde çeşitli kurum ve kuruluşlarca düzenlenerek gümrük beyannamesi ekinde aranan izin veya uygunluk belgelerinin elektronik ortama aktarılmasına yönelik Tek Pencere Sistemi'nin, Şeker Kurumu ile başlatıldığını, sistemi yaygınlaştırma çalışmalarının devam ettiğini, bu kapsamda EPDK ve Borsa istanbul’un da sisteme dahil olacağını ifade etti.
Her iki kurum tarafından düzenlenerek gümrük beyannamesi ekinde kâğıt ortamında ibraz edilen uygunluk yazılarının yarından itibaren Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na doğrudan elektronik ortamda aktarılmaya başlanacağını ifade eden Yazıcı, yükümlünün bu kurumların düzenlediği uygunluk yazılarını gümrük idarelerine kâğıt ortamında getirmesine gerek kalmayacağını söyledi.
Sisteme dâhil kurum sayısının artırılmasına yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü kaydeden Yazıcı, ilgili kurumların da desteğiyle kağıtsız gümrük hedefine adım adım yaklaşıldığını, bakanlık olarak gümrük işlemlerinin basitleştirilmesi ve hızlandırılmasına yönelik çalışmaların devam edeceğini vurguladı.
Kaynak: Editör:
Etiketler: EPDK, Tek, Percere, Sistemi'ne, Geçiyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı