Enerjisa'nın Erciyes RES'i ÇED Sınavından Geçti
Haber
31 Ocak 2018 - Çarşamba 20:29 Bu haber 15493 kez okundu
 
Enerjisa'nın Erciyes RES'i ÇED Sınavından Geçti
- Haberi
Enerjisa'nın Erciyes RES'i  ÇED Sınavından Geçti

Enerjimagazin-Enerjisa Enerji Üretim A.Ş tarafından yapılması planlanan 65 MW kurulu güçteki Erciyes RES projesi ile ilgili “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” kararı verildi.
Çevresel Etki Değerlendirmesi izin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"KAYSERi ili YAHYALI, ilcesi Çamlıca Mahallesi ve Yenice Mahallesi, Sorgun, Karakuyu Tepe, Sırçak Dağı, Dümbere, Elmaçukuru ve Dümbere Tepeleri mevkiindeki ENERJiSA ENERJi ÜRETiM A.Ş. tarafından yapılması planlanan ERCiYES RÜZGAR ENERJi SANTRALi (25 ADET TÜRBiN, KAPASiTE=65 MWm/65 MWe) projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Raporu inceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenmiş ve değerlendirilmiştir.
Proje ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince Bakanlığımızca “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” Kararı verilmiş olup  KAYSERi Valiliği(Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü) tarafından kararın halka duyurulması gerekmektedir. Ayrıca, söz konusu projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer’i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması ve ÇED Yönetmeliği gereğince yatırımın başlangıç, inşaat dönemine ilişkin izleme raporlarının Bakanlığımıza, projede yapılacak Yönetmeliğe tabi değişikliklerin de KAYSERi Valiliklerine (Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü) iletilmesi gerekmektedir."
Enerjisa Enerji Üretim A.Ş, 21.06.2017 tarihinde gerçekleştirilen rüzgar lisans yarışmalarında Erciyes RES için 65 MW kapasite tahsisine hak kazanmıştı. 65MWm/65 MWe kurulu gücünde Erciyes Rüzgar Enerji Santrali, Kayseri ili, Yahyalı ilçesi, Çamlıca ve Yenice Mahallesi, Sorgun, Karakuyu Tepe, Sırçak Dağı, Dümbere, Elmaçukuru ve Dümbere Tepeleri Mevkii’nde kurulacak. MW Başı Yatırım Bedeli 2.500.000 TL olan proje kapsamında 25 adet 2,6 MWm/2,6 MWe kapasiteli rüzgar türbini kurulacak. Proje kapsamında VESTAS V100-2,6 MW markalı türbin kullanılacak. Bu haberin tüm hakları www.enerjimagazin.com'a aittir.
Aktif Link verilerek veya açık kaynak gösterilerek kullanılabilir.
Kaynak: Editör:
Etiketler: Enerjisa'nın, Erciyes, RES'i, , ÇED, Sınavından, Geçti,
Yorumlar
Haber Yazılımı