Çoruh EDAŞ’tan Artvin’de Yatırım Atağı
Haber
28 Aralık 2021 - Salı 15:12 Bu haber 11400 kez okundu
 
Çoruh EDAŞ’tan Artvin’de Yatırım Atağı
ELEKTRİK Haberi
Çoruh EDAŞ’tan Artvin’de Yatırım Atağı

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ) Artvin İl Müdürlüğü, il genelinde şebeke yatırımlarına hız kesmeden devam ederken, 2021 yılında Arhavi ilçesine yatırım atağı gerçekleştirdi.
Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon’da kesintisiz enerji sunma hedefiyle 7/24 özveriyle çalışan Çoruh EDAŞ yatırımlarında hız kesmiyor. Şirket, bu yıl Artvin’in Arhavi ilçesindeki birçok noktaya yatırım gerçekleştirdi.
Çoruh EDAŞ, bölgede elektrik hatlarını yer altına alarak yenileme çalışmaları gerçekleştirdi. İlçe merkezinde yapımına başlanan 3 Milyon TL’lik Arhavi Şehir Şebekesi Elektrik Tesis İşleri projesi kapsamında; Hükümet Binası, Belediye Binası, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının bulunduğu ve ticaretin yoğun olarak faaliyet gösterdiği yerlerde çalışmalara önem verildi. Musazade Mahallesindeki Şehit Asteğmen Mehmet Altanlar Caddesi üzerinde yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda ana arter ve sokaklarda yapılan yatırım çalışması için 20 kilometre kablo montajı yapılarak havai hatlar yer altına alındı.
Şirket, bölgeye 6 adet trafo binası ve 1 adet trafo postası montajı sağlayarak 8 bin 500 aboneye alternatif enerji oluşturacak elektrik altyapısını hayata geçirdi. Bu sayede, elektrik hatlarının hava koşullarından ve çevresel etmenlerden daha az etkileneceği şebeke yapısına geçilmiş oldu. Ayrıca, bölgede trafo ve hat kapasiteleri de artırıldı. Çoruh EDAŞ tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda yaklaşık 100 adet direk demonte edilerek ilçe merkezi modern bir görünüme kavuşturuldu.
Çoruh EDAŞ, kesintisiz enerji sunma hedefiyle abonelerinin ihtiyaç ve beklentilerine yönelik yatırımların artarak devam edeceğini belirtti.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Mert Ciğerli
Etiketler: ÇORUH EDAŞ, ELEKTRİK, ENERJİ, ARTVİN
Yorumlar
Haber Yazılımı