Aras Elektrik Kendi Personelinden Oluşan Cirit Takımıyla Şampiyon Oldu
Haber
28 Ekim 2022 - Cuma 10:43 Bu haber 11291 kez okundu
 
Aras Elektrik Kendi Personelinden Oluşan Cirit Takımıyla Şampiyon Oldu
GÜNDEM Haberi
Aras Elektrik Kendi Personelinden Oluşan Cirit Takımıyla Şampiyon Oldu

Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu, Atlı Cirit Türkiye Finali 1. Lige yükselme C grubu müsabakaları Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde yapıldı. 3 gün süren müsabakalar sonucunda, Aras Elektrik personelinden oluşan “Dadaş Atlı Cirit” takımı, oynadığı 3 maçı da kazanarak şampiyon oldu.

Sındırgı Geleneksel Türk Sporları Merkezi'nde yapılan 1. Lige yükselme C grubu müsabakalarında Uşak Yoldaş Atlı Cirit Spor Kulübü, Kocaeli Çayırova Anadolu Atlı Cirit Spor Kulübü, Bayburt 15 Temmuz Atlı Cirit Spor Kulübü, Erzurum Dadaş Atlı Cirit Spor Kulübü karşı karşıya geldi. 

3 rakibini de mağlup etme başarısı gösteren Erzurum Dadaş Atlı Cirit Spor Kulübü, elde ettiği bu başarıyla grubunu lider tamamlayarak, 1. Lige yükseldi. Şampiyonluğu elde eden Erzurum Dadaş Atlı Cirit Spor Kulübü'ne düzenlenen törenle şampiyonluk kupası verilirken, Erzurum temsilcisinde şampiyonluk doyasıya kutlandı. 

Dadaş Atlı Cirit Kulüp Başkanı Erdal Keskin kazandıkları bu başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek: “Bozkır kültüründe önemli bir yere sahip olan at, Türk toplumlarının gelişmesinde daima ön plandaki unsurlardan biri olmuştur. Ata binmek, ok ve cirit atmak herkes için doğal bir uğraştı ve bu sayede de atlı cirit oyunları gelişmiş oldu. Biz de Dadaş Spor Kulübü olarak her yıl Türkiye geneli müsabakalara takımımızla katılıyor, ata sporumuzu yaşatıyoruz. Lige yükselme müsabakasında da kulübümüz en iyi şekilde yarışarak şampiyon oldu. Bu organizasyonda da emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Mert Ciğerli
Etiketler: aras elektrik, aras edaş, cirit
Yorumlar
Haber Yazılımı