Aras EDAŞ'tan Bayburt'a 184 Milyon Lira Yatırım
Haber
25 Ağustos 2022 - Perşembe 15:23 Bu haber 9485 kez okundu
 
Aras EDAŞ'tan Bayburt'a 184 Milyon Lira Yatırım
ELEKTRİK Haberi
Aras EDAŞ'tan Bayburt'a 184 Milyon Lira Yatırım

Doğu’da hizmet verdiği bölgelere değer katmayı sürdüren Aras Elektrik, müşterilerine kaliteli ve kesintisiz enerji sunabilmek için yatırım projelerini birbiri ardına hayatiyete geçiriyor. Yatırım planlamalarını bölgenin yüz ölçümü, coğrafi yapısı, hat uzunluğu gibi parametrelere göre değerlendirerek hayata geçiren Aras Elektrik, özelleşmeden bu yana Bayburt’ta 184.4 Milyon TL’lik yatırım yaptı.

Çözüm odaklı ve müşteri memnuniyeti yaklaşımı ile hizmet veren Aras Elektrik, bakım, yenileme ve yatırım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Teknolojiyi yakından takip ederek kendini sürekli yenileyen Aras EDAŞ, Bayburt’a özelleşmeden bu yana 184.4 Milyon TL’lik yatırım yaptı.

Bayburt Türkiye’de 1. Oldu

2022 Nisan ayı (TEDAŞ tarafından yaptırılan ALO186 Çağrı Merkezi Memnuniyet Anketi) sonuçlarına göre Türkiye ortalama endeksi 69.3 olan Elektrik Dağıtım Şirketleri Çağrı Merkezi Memnuniyet araştırmasında büyük bir başarı gösteren Aras EDAŞ, 100 üzerinden 94 puan alarak Türkiye’de iller arasında 1. oldu.

“184.4 Milyonluk Yatırım Yaptık”

Yatırım planlamalarının her ilin ihtiyaçlarına göre belirlendiğini ifade eden Bayburt İl Koordinatörü Kubilay Atan “Özelleştirme sürecinin tamamlandığı 2013 yılından 2022 yıl sonu itibariyle de toplam yatırım tutarımız 184.4 Milyon TL olacak. Yatırımlarımızı altyapı çalışmaları, arıza sayı ve sürelerinin daha da azaltılması, abonelerimizin yeni enerji taleplerinin karşılanması gibi önceliklere göre planladık. Yaptığımız çalışmalarla devirden sonraki 9 yıllık süredeki yatırımlarımızla İlimizin trafo sayısını 733’a, trafo kurulu gücünü ise 168 MVA’a yükselttik. Şirketimizin Yatırımlarıyla İlimizde Havai hatlar 2512 km’ye, yeraltı şebekemiz de 333 km’ye ulaştırdık. Bu canlı şebekeyi faal halde tutma için ekiplerimiz 7/24 çalışıyor.” dedi. Bu yıl içinde Bayburt’a yapılacak 44.4 Milyon TL’lik yatırımda en büyük payı altyapı çalışmalarına ayırdıklarını ifade eden atan, “ Küçük ek tesisleri (KET) yatırımları, enerji nakil hatlarının yeraltına alınması, aydınlatma gibi yatırımlar da onu takip ediyor. 2022 yılsonu itibariyle de bazı ilçelerimizdeki havai hatlarının artan elektrik ihtiyacını karşılayacak şekilde yenilenmesi için de bütçe ayırarak yapacağımız yatırımlarla müşterilerimize kaliteli hizmet sunmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Arızayı Giderme Süresini Büyük Oranda Düşürdük”

Arıza giderme süreleriyle ilgili de bilgi veren Atan, “Yaptığımız yatırımlarla her geçen yıl arıza giderme sürelerimizi büyük oranda düşürüyoruz. Geçen yıla oranla bu yıl kesinti sayımızı 63,0 kesinti süremizi de 68 oranında azalttık. Yani geçen yıl ekiplerimiz bir arıza ihbarına giderek o arızayı 1 saat 16 dakika içerisinde giderirken; bu yıl aynı arızayı ekiplerimiz 1 saatin altında giderip büyük bir başarı yakaladı. Arızalara anında müdahale için her türlü teknoloji altyapısını kullanıyor, bunun için büyük bir çaba gösteriyoruz. Hayata geçirdiğimiz projelerimizle de şebeke sorunlarını büyük ölçüde toparladık. Her yıl daha iyisini yapmaya gayret ederek yolumuza devam ediyoruz.” dedi.

Çalışmalarımız Aralıksız Devam Ediyor

Bayburt İl Koordinatörlüğü’nde Yatırımlar ve Tesis Başmühendisi olarak görev yapan Sinan Tekin ise, “2022 yılında 115 km havai hat ve 21 km de yeraltı şebeke yenilenmesi planladık. Tüm bu yenileme çalışmaları ile birlikte 30 adet trafo tesisi yenilenecek olup, bu çalışmalar sonucunda Bayburt ilinde tüm ilçe ve belde merkezlerindeki planlanan yatırımlarımızı tamamlamış olacağız. Ayrıca yine bu çalışmalar sonucunda 26 adet köyümüz direkt, 50 adet köyümüz ise dolaylı olarak bu çalışmalardan fayda sağlayacaktır. Aydınlatma çalışmalarımızda da şebekemize 1000’e yakın armatür dahil ederek bu kapsamda Bayburt Merkez, Aydıntepe İlçemize ve Arpalı Beldemize yapılacak olan refüj aydınlatmalarıyla birlikte şehrimizde ilk LED Armatürlü Aydınlatma Tesislerimizi yapmış olacağız” şeklinde konuştu. Bayburt’ta hat bakımı (AG+OG), trafo bakımı, box bakımı, bina bakımı çalışmaları sorunsuz bir şekilde gerçekleşiyor. Müşterilerin sayaç okumalarını koordinat bazlı dijital okuma yaparak hatalı okuma oranını büyük oranda düşüren Aras Elektrik, bir önceki yıla göre de kayıpkaçak oranını büyük ölçüde indirdi. Bayburt’ta yayla sezonunun başlamasıyla birlikte Aras Elektrik ekipleri, köy ve yaylaların enerji nakil hatlarındaki OG bakımları, izolatör değişimleri, sıkı bağ yapımı gibi bakım ve onarım çalışmalarını da yapıyor. Yer yer yoğun sisin hakim olduğu 2400 rakıma kadar çıkan ekipler, bakım ve onarım çalışmalarını zorlu şartlarda gerçekleştiriyor. Ayrıca bölgedeki ciddi rakım farkı ve eğim, zaman zaman çalışmaları zorlaştırıyor. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için gece gündüz demeden özveriyle çalışan ekiplerimiz, yaylalarda enerjinin sağlıklı bir şekilde ulaşılması için mücadele veriyor.

“Çözüm ve inovasyon odaklı hizmet sunan Aras Elektrik müşteri odaklı yaklaşımıyla 14 farklı iletişim kanalı üzerinden 7/24 saat müşterilerinin soru ve sorunlarını dinleyerek çözüm bulmaya devam ediyor.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Mert Ciğerli
Etiketler: aras edaş, elektrik, bayburt
Yorumlar
Haber Yazılımı