Aksa Enerji Kozbükü HES'i Sattı
Haber
28 Kasım 2016 - Pazartesi 20:47 Bu haber 5397 kez okundu
 
Aksa Enerji Kozbükü HES'i Sattı
- Haberi
Aksa Enerji Kozbükü HES'i Sattı

Enerjimagazin-Aksa Enerji'nin bağlı ortaklıklarından idil iki Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye ait Ordu'nun Ulubey ilçesi Belenyurt Köyü, Güvenköy mevkiinde, Melet Irmağı üzerinde kurulu bulunan ve 81 MW kurulu güce sahip, Kozbükü Hidroelektrik Santralinin 89,44 milyon dolara satışı konusunda anlaşmaya varıldı.
Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:
"10.11.2016 tarihli duyurumuzda belirtildiği üzere santrallerimiz için verilen tekliflerin değerlendirilmesi amacıyla bir komite kurulmuştur.
Komite değerlendirmesine istinaden, bağlı ortaklıklarımızdan idil iki Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye ait 81 MW kurulu güce sahip Kozbükü Hidroelektrik Santrali'nin 89.440.904,91 Amerikan Doları'na satışı konusunda anlaşmaya varılmış olup, EPDK, Rekabet Kurumu ve Ekonomi Bakanlığı'nın onayları sonrası satış işlemi tamamlanacaktır.
Satışın gerçekleşmesi sonrasında elde edilecek nakit tahsilat, Ana Ortaklığımızın kısa vadeli yükümlülüklerinin azaltılmasında kullanılacaktır." Aksa Enerji bağlı ortağı olan idil iki Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından işletilen santral 81,08 MWe kurulu gücü ile Türkiye'nin 151. Ordu'nun ise 2. büyük enerji santrali konumunda. Tesis ayrıca Türkiye'nin 64. büyük Hidroelektrik Santrali. Kozbükü HES ortalama 260.568.000 kilovatsaat elektrik üretimi ile 78.721 kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu (konut, sanayi, metro ulaşımı, resmi daire, çevre aydınlatması gibi) tüm elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabiliyor. Kozbükü HES sadece konut elektrik tüketimi dikkate alındığında ise 82.720 konutun elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilecek elektrik üretimi yapıyor. Bu haberin tüm hakları www.enerjimagazin.com'a aittir.
Aktif Link verilerek veya açık kaynak gösterilerek kullanılabilir.
Kaynak: Editör:
Etiketler: Aksa, Enerji, Kozbükü, HES'i, Sattı,
Yorumlar
Haber Yazılımı