UEDAŞ Afet Bölgesinde

2021 yılında gerçekleşen Muğla yangınında bölgeye yardım götüren UEDAŞ, hemen sonrasında çalışanların gönüllü olarak yer aldığı bir arama kurtarma takımı oluşturdu.

Kurulan ekip bu sürede enkaz, doğada arama kurtarma teknikleri, ilk yardım belgesi gibi eğitimlerini tamamlayarak sahaya çıkabilecek hale geldi.

UEDAŞ Arama Kurtarma ekibi, Kahramanmaraş depreminin  gerçekleştiği gün 15 kişilik ekiple Bursa'dan yola çıkarak afet bölgesindeki Hatay'a  200 battaniye, bebek bezi, bebek maması, su, elektrikli soba, powerbank ve jeneratör ile ulaştı.

Hatay'ın Hassa ve Antakya ilçelerinde birçok noktada saatlerce çalışan UEDAŞ arama kurtarma ekibi, enkaz başında bekleyen ailelere umut oldu.

Antakya ilçesine bağlı Odabaşı Mahallesi'nde bulunan Prestij Apartmanı'ndan deprem sonrası enkaz altında kalan polis memuru Tolga Doğan ve 4 yaşındaki oğlu Alparslan Doğan, 7 saatlik kurtarma çalışmasının ardından Polis Arama Kurtarma ve UEDAŞ arama kurtarma ekipleri tarafından 89 saat sonra kurtarıldı.

Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmaları sürerken diğer yandan da onarım işlemleri yapılıyor. Enerji tedariğinin karşılanması için belirlenen 18 kişilik bakım onarım ekibi , jeneratör ve teknik ekipmanları ile sepetli araçlarla bölgeye ulaşarak enerji hatlarında onarıma başladı.

Kurtarma çalışmalarının ardından bölgedeki yakın takibini sürdüren UEDAŞ Arama Kurtarma ,  içinde diş fırçası, diş macunu, kolonya, ıslak mendil, dezenfektan, maske ve iç çamaşırı bulunan 1000 kişilik hijyen kitlerini hazırlayarak afet bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.