Nabucco'da Önemli Gelişme

NABUCCO Gas Pipeline International GmbH, Nabucco Boru Hattı'nda kapasite rezervasyonu için Açık Sezon (Open Season) süreci hakkında bilgi verdi. Sürecin ilk aşaması olarak, potansiyel ihracatçılara boru hattı için kapasite rezervasyonu yapmak ve bağlayıcı olmayan rezervasyonlar yapmak için kullanabilecekleri Açık Sezon dokümanlarına erişim olanağı sağlanıyor. Açık Sezon dokümanları, sürecin detaylarını, gaz taşıma anlaşması formunu ve ilgili şebeke kodunu içeriyor. Bu dokümanlar ayrıca ihracatçılar tarafından Nabucco Boru Hattı boyunca sağlanacak taşıma hizmetleri için önerilen şart ve koşulları sunuyor.
NABUCCO Gas Pipeline International GmbH CEO'su Reinhard Mitschek, "Nabucco projesinin gelişimi devam ederken, çok önemli bir kilometre taşı olan bu başarıyı duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz. Nabucco Boru Hattı, tamamlandığında üretici ve ihracatçıların Güney ve Orta Avrupa'daki büyüyen pazarların yanı sıra, Baumgarten'da bulunan Orta Avrupa Gaz Dağıtım Merkezi'ne de erişmelerini sağlayacak. Açık Sezon süreci, açık erişim ve tedarik çeşitlendirme prensiplerine göre yürütülecek" ifadesini kullandı.
NABUCCO Gas Pipeline International GmbH CFO'su Frank Siebert, "Şirket tarafından sunulan teklifler rekabetçilik ve ticari açıdan çok cazip. Üreticiler ve ihracatçılarla devam eden görüşmelerimizi göz önüne alarak Açık Sezon sürecinin bu aşamasında oldukça yüksek bir talep oranıyla karşılaşacağımıza inanıyoruz. Açık Sezon süreci en yüksek şeffaflık standartlarına uygun olarak yürütülürken, aynı zamanda da süreç içerisinde potansiyel ihracatçılarla yapılan her türlü bilgi alışverişi de gizli tutulacak" açıklamasını yaptı.