LEVENTOÄžLU Toroslar EDAŞ ve AEDAŞ'ı inceledi

Enerjimagazin-Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş (TEDAŞ) Genel Müdürü Halil ibrahim Leventoğlu, Toroslar EDAŞ ve Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş (AEDAŞ)’ı ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. ilk olarak Adana’ya giden Leventoğlu, Adana Valiliğini ziyaret ederek, Vali Mahmut Demirtaş’tan bölgede yaşanan sorunlarla ilgili bilgi aldı. Leventoğlu, Adana Valiliği’ni ziyareti sonrası Toroslar EDAŞ’a geçerek burada Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar ve Toroslar EDAŞ Dağıtım Direktörü Mehmet Kayacı ile de toplantıda bir araya geldi. Toplantının ardından Enerjisa tarafından Adana’da hizmete açılan yeni çağrı merkezi ziyaret edildi. Türkiye çapında 14 ilde 20 milyon aboneye hizmet veren çağrı merkezi hakkında bilgi alan Leventoğlu, çağrı cevaplama sisteminin detaylarını yetkililerden dinledi. "Yatırımları hız kesmeden sürdüreceğiz"
Bölgede hava şartları sebebiyle oldukça zor şartlar altında aralıksız çalıştıkları bir dönem atlattıklarını belirten Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar, kesintisiz enerji sağlamak adına gerekli çalışmaları özveriyle yürüttüklerini ifade etti. Bu süreçte öncelikle bir kriz masası kurduklarını, çalışan ekiplerin sayısının artırıldığını, bu sayede yıkılan direklerin ve kopan hatların süratle onarıldığını belirten Pınar, önümüzdeki dönemde mevcut çalışmaların yanı sıra yatırım odaklı gelişmelerin artarak devam edeceğinin altını çizdi. Pınar, “Enerjisa olarak Adana’nın da içinde bulunduğu Toroslar’ı öncelikli yatırım bölgesi olarak değerlendiriyoruz. Özelleştirme tarihinden sonra 2013-2016 döneminde Toroslar bölgemizde yaptığımız 1.3 milyar TL’nin üzerindeki yatırım sayesinde kayıp kaçak da dahil olmak üzere birçok noktada iyileştirme yoluna gittik. Bununla yetinmeyip bölgedeki yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. 2017 yılında yalnızca Adana’da 100 milyon TL yatırım hedefimizi koruyoruz” dedi.
Sarıçam’daki çalışmalar yerinde incelendi Bölgedeki yatırım ve onarım çalışmalarını ilk ağızdan dinleyen TEDAŞ Genel Müdürü Halil ibrahim Leventoğlu aynı zamanda Toroslar EDAŞ bölgesinin en fazla yapılanma olan ilçesi Sarıçam’da incelemelerde bulundu. Leventoğlu ziyareti sırasında Toroslar EDAŞ tarafından sürdürülen yeni şebeke ve mevcut havai hatların yer altına alınması için yapılan yatırımlar hakkında bilgi aldı, çalışmaları yerinde takip etti. Sonraki Durak Akdeniz EDAŞ Toroslar EDAŞ’taki incelemelerin ardında Antalya’ya geçen Leventoğlu, Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş (AEDAŞ) Genel Müdürü Murat Yiğit ile birlikte Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile görüşerek, planlanan yatırımlar ile ilgili bilgi paylaşımında bulundular. Ziyarette. TEDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Taşdemir ve Ak Parti Antalya il Başkanı Rıza Sümer'de hazır bulundular.
Ziyaretin ardından, AEDAŞ yetkilileri tarafından TEDAŞ Genel Müdürü Halil ibrahim Leventoğlu, Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Taşdemir ve beraberindeki heyete özelleştirme sonrası bölgede yapılan tüm faaliyetleri içeren detaylı bir sunum yapıldı. Hizmet ve kalite verilerini dikkatle inceleyen Leventoğlu’nun bir sonraki durağı ise AEDAŞ SCADA ve Çağrı Merkezi oldu. Buradaki çalışmalar hakkında da bilgi alan ve arızalara nasıl müdahale edildiğini uygulamalı olarak görme fırsatı bulan Leventoğlu, ardından AEDAŞ yetkilileriyle birlikte sahaya çıkarak devam eden yatırım ve bakım çalışmalarını yerinde inceledi.