Aydınlatma Şikayetlerinde Yeni Dönem

Enerjimagazin-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih DÖNMEZ, aydınlatma şikayetlerinin dağıtım şirketlerine daha hızlı bir şekilde iletilebilmesi ve aydınlatma performansının artırılması için geliştirilen mobil uygulamanın kullanıma açılacağını söyledi. Şubat ayı ortalarında ilk olarak muhtarların kullanımına sunulacak uygulama zamanla tüm vatandaşların hizmetine açılacak. Dönmez, uygulama sayesinde yanmayan elektrik direğinin fotoğrafının çekilip gönder tuşuna basıldığında fotoğraf görüntüsünün ilgili arıza birimlerine lokasyonu ile birlikte ulaşacağını ve dağıtım şirketinin en geç 24 saat içerisinde o arızayı gidermek zorunda olduğunu belirtti.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih DÖNMEZ, son günlerde vatandaşlardan gelen yoğun şikâyetler üzerine Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş (TEDAŞ) Genel Müdürü Halil ibrahim LEVENTOÄžLU ve Bakanlık yetkilileri ile birlikte Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş (BEDAŞ) Genel Müdürlüğü'ne giderek BEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit ve yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı ve şikayetlerin anında giderilmesi, vatandaşların mağdur edilmemesi için uyarılarda bulundu.
Dağıtım Şirketi Çalışanlarını Uyardı BEDAŞ Genel Müdürlüğü’nde kendisini takip eden basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Dönmez, "Bugün BEDAŞ'ın çağrı merkezi ve SCADA merkezine habersiz bir ziyaret gerçekleştirdik. Bunu zaman zaman diğer dağıtım şirketlerine de yapıyoruz. Tabi büyük bir şebeke ağımız var. Bunun getirdiği bir takım zorluklar var. Ancak, bu zorluklar şirket çalışanları için bir mazeret  değil. TEDAŞ ekipleri yasa gereği dağıtım şirketlerinin faaliyetlerini denetliyorlar. Onlarda denetimlerini daha da artıracaklar. Özellikle müşteri şikayetinin yoğun geldiği bölgelerde bu hassasiyetimiz daha fazla olacak" dedi. Elektrik dağıtım şirketi çalışanlarını da uyaran Dönmez, “Müşteriden gelen bildirimlere, arızaya, şikayete anında dönüş yapıp gereğini yapmamız gerekiyor” dedi. Aydınlatma Şikayetleri için Mobil Uygulama
Aydınlatma şikayetlerinin dağıtım şirketlerine daha hızlı bir şekilde iletilebilmesi için mobil uygulama üzerinde çalıştıklarını da söyleyen Dönmez, “Yanmayan direğin yanından fotoğrafını çekip tuşa bastığında ilgili arıza birimlerine lokasyonu ile birlikte fotoğraf görüntüsü ulaşmış olacak ve dağıtım şirketi de yaptığımız düzenlemeler kapsamında en geç 24 saat içerisinde o arızayı gidermek zorunda kalacak” dedi. Bakan Dönmez, söz konusu uygulamaya ilişkin aşağıdaki ifadeleri kullandı:
“Genel aydınlatma da elektrik dağıtım şirketlerinin sorumluluğunda. Zaman zaman aydınlatmanın yeteri kadar olmadığı veya arıza yaptığı yönünde şikayetler geliyor sahadan. Bu şimdiye kadar çağrı merkezlerine gelen bildirimler ya da ekiplerimizin sahadaki incelemeler esnasındaki tespitler doğrultusunda devam etmekteydi. Fakat artık çağımızda teknolojiyi birçok alanda kullandığımız gibi burada da kullanmak arzusundayız. Nitekim TEDAŞ şimdi bir mobil uygulama üzerinde çalışıyor. Uygulama ilk Önce Muhtarlara Açılacak Muhtemelen Şubat ayı ortalarında ilk önce muhtarlarımıza açacağız bu uygulamayı. Bu uygulama çok basit. Yanmayan direğin yanından fotoğrafını çekip tuşa bastığında ilgili arıza birimlerine lokasyonu ile birlikte fotoğraf görüntüsü ulaşmış olacak ve dağıtım şirketi de yaptığımız düzenlemeler kapsamında en geç 24 saat içerisinde o arızayı gidermek zorunda kalacak. Aksi takdirde idari para cezaları gibi bir takım yaptırımlar da var. Tabii burada amaç yaptırımlara muhatap etmek değil, kesintisiz aydınlatmayı sağlamak. Aydınlatma Performansımız Artacak Genel aydınlatma konusuna sadece kent estetiği açısından bakmıyoruz. Özellikle yaya vatandaşlarımız açısından yol güvenliği ve hayatı daha güvenli yaşayabilmek açısından da büyük önem arz ediyor. Bu uygulama ile aydınlatmadaki performansımızı artırmış olacağız. Tüm Vatandaşlarımıza Açmayı Hedefliyoruz Zamanla Muhtarlar üzerinde uygulamanın performansını test ettikten sonra bu uygulamayı tüm vatandaşlarımıza açmayı planlıyoruz. O zaman her vatandaşımız evine, iş yerine giderken yanmayan bir armatür gördüğünde bunu rahatlıkla, çok pratik bir şekilde şirketlerimize bildirmiş olacak.”