37 Elektrik Üretim Tesisine 1 Milyar 738 Milyon Lira Ödenecek

Türkiye Elektrik İletim A.Ş (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü, Kapasite Mekanizmasından 2024 yılı Kasım ayında yararlanan üretim tesislerine ödenecek olan tutarlar ve ilgili tutarların hesaplanmasında kullanılan parametreleri açıkladı. 

Kurumun internet sitesinde yer alan bilgilere göre, 2024 yılı Kasım ayında Kapasite Mekanizmasından yararlanan 37 üretim tesisine toplam 1 milyar 738 milyon 082 bin 945,61 lira ödenecek.

TEİAŞ tarafından yayımlanan listeye göre, kapasite mekanizması uygulaması kapsamında 2024 yılı Kasım ayı için en fazla ödemeyi alacak tesis, 131 milyon 116 bin 853,03 lira ile Soma Kolin Termik Santrali oldu.

Ödeme alamayacak santraller ise "Atlas Termik Santrali, Cenal Termik Santrali, Çolakoğlu OP-2 Termik Santrali, Hunutlu Termik Santrali, Bekirli Termik Santrali ve İzdemir Termik Santrali" olarak açıklandı.

Bu haberin tüm hakları enerjimagazin.com'a aittir.
Aktif Link verilerek veya açık kaynak gösterilerek kullanılabilir.